НОВИНИ ГРАД » Статті » Який вибрати ноутбук школяру для навчання
Какой выбрать ноутбук школьнику для учебы
Читати grad.ua у  

Для багатьох батьків, які зіткнулися з надомним навчанням дітей під час пандемії, вибір мобільного гаджета чи ноутбука став дуже актуальним питанням. Вибір більшості впав саме на ноутбук, адже ціни на планшети або якісні смартфони практично відповідають вартості недорого офісного ноутбука, а функції в останньому більш просунуті. Порівняти ціни на ноутбук, планшет та смартфон для навчання можна тут. Дуже зручно, що на Maxi.az можна порівнювати різні пристрої за ціною для вибору найбільш актуального варіанту.

Що має бути у ноутбуці школяра

Незалежно від того, в якій програмі навчається дитина або які додаткові ПЗ вона використовує, достатньо придбати бюджетний офісний нетбук або ноутбук з невеликою діагоналлю екрану. На цьому можна було б вважати питання вирішеним, але залишається безліч «але», про які потрібно знати перед покупкою. Дистанційне навчання вимагає деяких обов'язкових умов:

  1. Звук та голос. Дистанційне навчання потребує наявності мікрофона та динаміків. Є деякі моделі, в яких встановлено дешевий мікрофон з динаміками. Такий варіант вимагатиме покупки навушників, а це додаткова витрата, яку потрібно обов'язково врахувати.
  2. Камера. Включена камера на уроці – обов'язкова умова багатьох вчителів, які стежать за активністю учнів. Якщо камери немає, необхідно буде докупити її, і навіть незважаючи на низьку вартість такого пристрою, цього можна уникнути, вибравши ноутбук із вбудованим відео-очком.
  3. Ємність аккумулятору. Для багатьох батьків дистанційне навчання надало можливість подорожувати країною або за її межами. Враховуючи необхідність дитини відвідувати онлайн-заняття, потрібно бути готовим до відсутності розеток для заряджання. При активному використанні веб-камери та мікрофона на заняттях батарея витрачається досить швидко, тому важливо мати акумулятор великої ємності.

Стандартний набір програм для онлайн-навчання: стрімінговий сервіс, доступ до файлообмінників, браузер та месенджери. Все це легко працюватиме на ноутбуках з невисокою продуктивністю, але додаткові витрати ресурсів комп'ютера на камеру, стабільний Wi-Fi, звук і мікрофон обов'язково потрібно враховувати.

Ноутбук із заділом на майбутнє

Враховуючи стрімкий розвиток технологій, багато хто побоюється купувати ноутбуки в середньому та середньо-високому ціновому сегменті, боячись їхнього швидкого старіння. Природно, для дитини в майбутньому ноутбук виявиться справжньою знахідкою під час навчання у ВНЗ чи роботи. При постійному розвитку технічної частини та її посилення програмне забезпечення, навпаки, допрацьовується для зниження витрати ресурсів комп'ютера.

Якщо ви плануєте в майбутньому купувати ноутбук дитині для навчання, можливо, має сенс зараз витратитися трохи більше, але зробити покупку з доробком на майбутнє. Мінус такої покупки в тому, що дитина може серйозно відволіктися від навчання зараз, оскільки техніка «тягне» останні нові ігри.




Схожі новини

Коментарі