НОВИНИ ГРАД » Статті » Методи лікування ендометріозу
Методы лечения эндометриоза
Читати grad.ua у  

Жіноче здоров'я дуже важливе для загального стану, тому необхідно регулярно відвідувати гінеколога. Багато гінекологічних захворювань успішно лікуються при виявленні на початковій стадії. Наприклад, для лікування частого захворювання є клініка лікування ендометріозу, патології доброякісної природи, за якої клітини слизової оболонки матки виходять за межі свого нормального місцезнаходження.

Як виявляється ендометріоз?

Це захворювання не приховує своїх симптомів, тому запідозрити його досить легко. Серед яскравих симптомів:

  • проблеми із менструальним циклом;
  • виділення з домішкою крові у період між місячними;
  • болючі відчуття внизу живота при місячних.

На пізніших етапах також можуть виявлятися:

  • кровотечі з піхви, що відбуваються часто;
  • больові відчуття у процесі сексуального контакту.

І ще при ендометріозі можуть бути уражені патологією пряма кишка чи сечовий міхур. У першому випадку отримуємо часті запори, а в другому – дуже часті позиви до випромінювання сечі.

Як і при кісті яєчника, про яку докладно розказано за посиланням https://mediland.ua/metodyi-lecheniya---ginekologiya/kista-yaichnika-1, при ендометріозі необхідно ввести певні обмеження. Наприклад, не можна вживати алкогольні напої та курити, довго перебувати у ванній або лазні, приймати медичні препарати з естрогеном, лікуватися грязями.

Лікування медичними препаратами

На перших стадіях при ендометріозі застосовується терапія гормональними препаратами та препаратами проти запалення. Гормональна терапія дає можливість ненадовго скасувати менструацію. Оскільки для ендометріозу немає можливості розповсюдження, то осередки його відмирають. Зазвичай лікування такими препаратами триває півроку чи більше, згідно з призначенням лікаря.

Для того щоб у пацієнтки не було проблем зі збільшенням вогнища захворювання, лікар обов'язково призначає прийоми для контролю її поточного стану. Це дає можливість унеможливити погіршення стану та вчасно призначити необхідне лікування хірургічного характеру.

Лапароскопічне видалення ендометріозу

Цей метод входить до групи хірургічних втручань і проводиться в операційній з використанням анестезії. Якщо в малому тазі на органах при діагностиці було виявлено гетеротопію, то їх точково видаляють або проводять коагуляцію.

Лапароскопія дозволяє зберегти здорові тканини органів. Серед головних переваг цього методу для пацієнток можна назвати:

  • мінімальне пошкодження тканин на животі у вигляді мікропроколів для введення всередину інструментів;
  • відсутність крові без великої кількості крові;
  • відсутність швів;
  • невеликий період перебування у стаціонарі;
  • швидке відновлення можливості працювати та жити звичайним життям.

Ендометріоз у наш час лікується досить вдало. Головне не відкладати консультації у спеціаліста та при виникненні мінімальних симптомів відразу йти на прийом.




Схожі новини

Коментарі