НОВИНИ ГРАД » Статті » Як велопрогулянки впливають на здоров'я
Как велопрогулки влияют на здоровье
Читати grad.ua у  

Після кілометрових черг на АЗС та подорожчання палива багато одеситів замислилися про перехід на інші види транспорту. Хтось пересів на маршрутки та трамваї з тролейбусами, хтось став більше ходити пішки, а багато хто став власниками велосипедів. І не пошкодували про свій вибір.

Чим корисне катання на велосипеді

Крім очевидної грошової економії порівняно з бензиновим та негабаритним електротранспортом, який потрібно заряджати від мережі, велосипеди корисні для здоров'я.

Регулярні велопрогулянки позитивно впливають на весь організм. Якщо ви в помірному темпі катаєтесь на свіжому повітрі, відбувається зміцнення багатьох систем організму.

Серце та судини

Хвороби серцево-судинної системи – найпоширеніші в Україні. Але не серед велосипедистів. Їзда на велосипеді зміцнює серце, виводить поганий холестерин із судин та підвищує рівень гарного. Також за рахунок постійної фізичної активності водія значно знижується вага.

Мозок та нервова система

Поки багато людей зневіряються в очікуванні чергового "прильоту", велосипедист може чудово провести час на прогулянці, зарядившись гормонами задоволення. А заразом наситить мозок киснем і покращить його харчування.

Під час поїздки можна позбутися негативних думок, знизити рівень стресу і як наслідок виключити ймовірність виникнення депресій.

Гарне тіло

Гнучкість, витривалість, рівномірно накачані та міцні м'язи на руках, ногах та спині зроблять вас більш привабливим та впевненим у собі. І заразом заощадять гроші на відвідуванні фітнес-клубу або місцевої гойдалки.

Є ще одна приємна новина: якщо ви катаєтесь на свіжому повітрі – ваша шкіра молодшає. За рахунок активного кровопостачання та насичення киснем краще виробляється колаген та перешкоджає появі зморшок.

Опорно-рухова система та вестибулярний апарат

Велосипед чудово тренує вестибулярний апарат через необхідність тримати рівновагу. Це означає, що ви регулярно покращуватимете координацію рухів і у вас буде менший ризик отримати ряд нервових розладів, які виникають з віком. Крутити педалі іноді буває стомлюючим, але кожен такий рух запускає хорошу циркуляцію крові в органах тазу, а також тренує суглоби ніг.

Насичення організму киснем

Велосипедисти можуть похвалитися не лише здоровими легенями, а й гарною оксигенацією всього організму. Таким чином, майже всі органи насичуються киснем, а імунітет зміцнюється.

Де вибрати хороший велосипед

Всі ці плюси для здоров'я можна отримати, якщо велосипед вибраний від надійного виробника, підходить для ваших цілей і за зростанням-вагою, станом здоров'я. Інакше можливі травми та проблеми із суглобами.

Якщо ви шукаєте велосипеди в Одесі – заходьте в магазини мережі Алло. Тут представлений великий вибір якісних моделей із знижками. Ви можете вибрати велосипед під свої фізичні параметри, поставити всі необхідні питання та отримати гарантію на вибраний товар.




Схожі новини

Коментарі