НОВИНИ ГРАД » Статті » Методи кодування від алкоголізму

Методи кодування від алкоголізму

Читати grad.ua у  

Алкоголізм – це не просто шкідлива звичка. Зловживання алкоголем призводить до порушення обміну речовин в організмі та виникають стан непереборної фізичної та психологічної тяги до вживання спиртних напоїв. Цей стан часто неможливо перемогти лише зусиллям волі. Але лікарі-наркологи знають, яке провести лікування, щоб знизити чи зовсім прибрати потяг до спиртного.

Один із перспективних та сучасних методів лікування алкоголізму називається кодування. Існують різні види кодування від алкоголізму в Одесі з ефективністю від близької до нуля до близької до 100%. Розглянемо деякі з них.

Кодування від алкоголізму методом гіпнозу

Найбільш відомий з методів - метод Довженка, який широко використовується в 80-х роках минулого століття. Він полягав у тому, що лікар проводив навіювання на повну відмову від алкоголю. Ефективність методу дуже низька і більше залежить від сили волі пацієнта та його мотивації до тверезого життя.

Кодування від алкоголізму методом акупунктури

Полягає в теорії, що уколи голок у певні місця на шкірі пацієнта викликають вплив на ділянки в головному мозку, що впливають на потяг до спиртних напоїв. Також цей метод з недоведеною ефективністю і на більшість пацієнтів він не вплине.

Кодування від алкоголізму лазером

Цей метод у чомусь схожий на попередній із тією лише різницею, що відбувається вплив за допомогою лазера на ділянки головного мозку, відповідальні за потяг до спиртних напоїв. Цей метод теж не є доведеним та ефективним.

Лікарське кодування від алкоголізму (метод торпедо, еспераль)

Цей метод має на увазі підшивання під шкіру лікарських препаратів, що блокують дію алкоголю, або викликають при його вживанні в організмі бурхливі та неприємні реакції.
Основна діюча речовина препарату – дисульфірам.
Цей препарат не сумісний з алкоголем і при спільному вживанні викликає сильні побічні дії - блювотні позиви, біль у тілі, серцебиття, коливання тиску та ін.

Кодування від алкоголізмуІснує кілька способів застосування цього препарату:

  • вживання у вигляді таблеток;
  • укол внутрішньом'язово;
  • введення препарату внутрішньовенно;
  • підшивка препарату під шкіру пацієнта.

Останній спосіб найбільш ефективний і забезпечує тривалу дію зручність застосування.

Технологія підшивання препарату під шкіру полягає в тому, що лікар робить неглибокий розріз у певному місці тіла (найчастіше під лопаткою, на стегні або на сідниці). Перед розрізом, звичайно виконується знеболюючий укол. Потім місце розрізу зашивається і протягом декількох днів гоїться.

Кодування від алкоголізмуПідшиті ліки поступово розсмоктуються, досягають лікувальної концентрації в організмі та викликають огиду до спиртних напоїв.
Після підшивки пацієнту за умов клініки робиться так звана провокація. Йому під наглядом лікаря дають випити невелику кількість алкогольного напою і цим пацієнт переконується в тому, що підшивка працює.

Для цього є ряд протипоказань:

  • наявність алкоголю у крові у пацієнтів. Це означає, що пацієнт не дотримувався вимог утримуватися кілька днів від вживання спиртного. П'яних кодувати не можна. Якщо пацієнт пройшов курс лікування від алкоголізму в клініці, його організм чистий від алкоголю і може пройти процедуру кодування;
  • Вагітність на будь-яких термінах;
  • тяжкі порушення в роботі печінки;
  • Гострі інфекційні та вірусні захворювання.

Найкращий метод кодування від алкоголізму або найефективніший метод кодування від алкоголізму - це кодування способом підшивки під шкіру протиалкогольного препарату. На даний момент у всіх розвинених країнах визнається найкращим, з доведеною ефективністю.

доктор благоВисока ефективність полягає в тому, що, вступаючи у взаємодію з алкоголем, він дає настільки неприємні побічні ефекти, що порушивши сухий закон, пацієнт більше не захоче цього робити.

У наркологічній клініці "Доктор Благо Плюс" можуть допомогти із цим - ми допомагаємо навіть тим, від кого відмовилися інші клініки. Залишайте на нашому сайті doctorblago.com.ua або дзвоніть за номерами: +38(048) 702-34-24, +38(097) 242-29-22




Схожі новини

Коментарі