НОВИНИ ГРАД » Статті » Як захистити онлайн-транзакції по своїй карті
Як захистити онлайн-транзакції по своїй карті
Читати grad.ua у  

Системи кредитування без відвідування офісу зручні не тільки для позичальників, але і для інтернет-шахраїв. Розповідаємо, як верифікуються онлайн-транзакції і що захищає Вашу карту в мережі.

Перевірка паспорта

У 2022 році існують різні офіційні сервіси для перевірки автентичності паспорта. Перевірка проходить на підставі відправлених фото або сканів паспорта. Крім цього, МФО може запросити селфі позичальника з розворотом 1 і 2 сторінки, а також ідентифікувати особу по відео.

Верифікація банківської карти

Зустрічаються організації, які видають першу позику тільки на іменну банківську карту (рахунок), а вже наступні, використовуючи інші системи переказів. У МФО повинні переконатися, що карта оформлена на клієнта, який подає заявку, в іншому випадку прийде відмова. На сьогоднішній день МФО не приймають "моментальні" або віртуальні карти.

Верифікація проходить швидко: списується сума в кілька гривень, клієнт вводить точне значення списання, після чого гроші повертаються.

Контактні дані

Номер телефону Клієнта перевіряється в два етапи:

  1. кредитори співпрацюють з мобільними операторами і можуть швидко з'ясувати, чи зареєстрований номер телефону на людину, яка оформляє позику;
  2. за допомогою відправки перевірочного коду в смс-повідомленні.

Після відправки заявки співробітники МФО можуть зробити контрольний дзвінок не тільки за номером позичальника, але і за вказаними додатковими контактами.

Додаткові документи

Щоб отримати швидкий кредит онлайн на карту без дзвінків цілодобово, крім паспорта, кредитор може запросити ІПН. З його допомогою перевіряється кредитна історія позичальника і його фінансове навантаження. Якщо в текстовому полі анкети вводилася інформація, яка відрізняються від даних в БКІ (наприклад, коли ви брали останній кредит) — у МФО виникнуть підозри.

Поведінковий аналіз

Як тільки користувач потрапляє на сайт МФО, починається аналіз його дій. Підозри викликають особи, які:

  • заповнюють анкету за допомогою копіювання і вставки, а не вручну;
  • не вивчивши умови мікропозик відразу подають заявку.

Додаткова перевірка

При виникненні підозр проводиться додаткова перевірка:

  • через мобільного оператора уточнюють геолокацію. Якщо дані про роботу і фактичне проживання різняться з місцем розташування, на це звернуть увагу;
  • аналіз сторінок в соціальних мережах: на які групи підписаний, чи немає в списку друзів неплатників та іншу інформацію.

Розкрадання даних паспорта - найпоширеніший метод шахрайства. Ніколи не передавайте особисту інформацію стороннім. У разі втрати документів перевіряйте кредитну історію, щоб виключити появу заборгованостей і вчасно вжити заходів.




Схожі новини

Коментарі