НОВИНИ ГРАД » Статті » Навіщо очищати воду від заліза
Навіщо очищати воду від заліза
Читати grad.ua у  

Залізо наявне в будь-якій воді, включно з водопровідною та артезіанською. Запобігти потраплянню шкідливих з’єднань в організм допоможе очистка води від заліза. У статті розглянемо методи, призначені для побутової сфери.

Яка шкода від надлишку заліза у воді

Вода зі свердловини подається безпосередньо з надр землі, отже, вона довгий час контактувала з ґрунтом, у якому наявні поєднання заліза, марганцю та інших природних речовин. Вони природним шляхом проникають у рідину та розчиняються в ній. Водопровід з часом іржавіє, і часточки потрапляють в транспортовану рідину. Залізо несе багато негативних наслідків для організму та побуту:

  • на сантехніці та кранах залишаються білі плями та жорсткі відкладення;
  • такі самі відкладення формуються всередині побутової техніки, ускладнюючи її роботу;
  • з’являється неприємний запах, який псує смакові якості їжі;
  • погіршується стан волосся, нігтів та шкіри, оскільки часточки осідають на них та пересушують;
  • збільшується ризик розмноженню специфічних бактерій, які можуть викликати інфекції;
  • погіршується стан внутрішніх органів;
  • надлишок заліза провокує проблеми імунної та обмінної систем.

Залізо та марганець можуть потрапляти в організм не тільки з питтям і їжею, а навіть через шкіру, тому фільтр рекомендують встановити на вході в квартиру, а не лише для кухні.

Основні способи знезалізнення

Підготовку потрібно починати з комплексного аналізу води в лабораторії. Для цього слід запросити спеціаліста, який проведе збір з дотриманням усіх правил у стерильну пробірку. Потім підбирають надійну компанію, наприклад Ecosoft, яка виготовляє якісні водоочисні системи.

Знезалізнення завжди слугує першим етапом очистки, оскільки поєднання металу найбільші та найнебезпечніші для інших фільтрів. Проте існують розчинені в воді різновиди, які потрібно забирати лише найтоншими мембранами.

Для приватних будинків найчастіше використовують системи колонного типу, адже вони одні з найефективніших, але для їх установки потрібно достатньо місця. Воду насичують киснем, і залізо переходить у трьохвалентний стан, після чого відфільтровується механічним способом.

Для квартир найкраще підійдуть компактні системи зворотного осмосу, які здатні працювати на рівні іонів та молекул. Вони пропускають лише молекули води, затримуючи усі домішки. Зворотний осмос працює не лише із залізом, але й з поєднаннями інших важких металів, марганцю та хлору. Тому їх рекомендують для водопровідної та природної води.




Схожі новини

Коментарі