ГРАД » Новости » Спорт » Тренування онлайн: юні каратисти Одеси будують плани на майбутнє

Тренування онлайн: юні каратисти Одеси будують плани на майбутнє

Тренування онлайн: юні каратисти Одеси будують плани на майбутнє
Читать grad.ua в  

Спорт не лише продовжує життя, а у нинішній ситуації і рятує ментальне здоров'я. Одеські каратисти продовжують ходити на тренування. Вони розповідають, що заняття спортом допомагають їм відволіктися від військових подій, а також зняти стрес. Майстерність карате на собі перевірила кореспондент ТРК «ГРАД».

З початком війни у спортивному клубі почали шукати нові способи проведення тренувань. Згадавши досвід роботи під час пандемії, вирішили проводити заняття в онлайн-режимі для тих, хто виїхав з міста. А ті, хто залишився, продовжують займатися спортом у залі – але вже не щодня, як раніше, а лише тричі на тиждень.

Каратисти довго готувалися виступити на змаганнях, які мали відбутися 27-го лютого у Києві. Проте, війна внесла свої корективи. Тепер тренер має інші цілі – це збереження емоційного та фізичного здоров'я юних каратистів.

Навчання карате має виховний характер. Воно нерозривно пов'язане з формуванням особистості та вихованням сили волі у юних бійців.
На тренуваннях ніхто не скаржиться і не каже, що втомився: усі відповідально виконують завдання тренера.

Тренування триває півтори години – за цей час спортсмени можуть відволіктися від військових подій та зосередитись на фізичній діяльності. Батьки юних каратистів розповідають, що спорт допомагає заспокоїти дітей у нелегкий час.

Тренер наголошує: займатися у клубі – безпечно. У разі повітряної тривоги спортсмени ховаються в укритті.

Спорт у воєнний час відіграє важливу роль – він розвиває силу духу, підтримує емоційне та фізичне здоров'я людини. А перемоги наших спортсменів на міжнародних змаганнях та чемпіонатах безумовно викликають гордість та піднімають бойовий настрій українців.


Похожие новости

Комментарии

СМИ Украины: