Новини Одеси 24.05.2024

Головні новини Одеси за 24 травня 2024 року

Кількість жертв ворожого обстрілу Одеси 29-го квітня знову збільшилася. В лікарні померла маленька Злата. Дівчинці було всього 4 з половиною роки. Майже місяць лікарі боролися за її життя, але травми були дуже тяжкими.

В Одесі гасили пожежу в Хаджибейському районі, горіла квартира в багатоповерхівці. Постраждала літня жінка, ще п'ятьох мешканців благополучно евакуювали рятувальники.

Давні образи стали приводом для конфлікту і різанини. У Чорноморську затримали чоловіка, який ледь не вбив приятеля.

Встановлення причетності до вбивства чи зґвалтування, ідентифікація останків. Колись на це було потрібно багато часу. Сьогодні, завдяки сучасному обладнанню та фахівцям-криміналістам процедура встановлення ДНК-профіля займає менше, ніж дві години. Наші кореспонденти дізнавалися, як криміналісти працюють з мобільною установкою “Енді”.

Про те, як за допомогою приладу Енді фахівці встановлюють особи загиблих, у тому числі – під час війни – дивіться в наших наступних випусках.

Українські енергетики звітують: на сьогодні вже втрачено 8 гігават потужності енергосистеми країни, а можливість імпорту складає лише 1,7 гігават. Тому через дефіцит відбуваються відключення світла, як для підприємств, так і для побутових споживачів. Але чому тривалість відключень різна, як між регіонами, так і між районами одного міста? На це поширене питання фахівці «Укренерго» надають свою відповідь.

З розвитком технологій в наше життя все частіше входять нові слова. Але для користувачів це не означає, що треба вивчати щось принципово нове. Просто звичні нам прилади починають працювати по-новому, більш якісно і результативно. SIP-телефон. Це майже звичний стаціонарний телефон. Але сучасна цифрова телефонія, яка має значну перевагу над старими технологіями. Вона працює в Інтернет-мережах та гарантує відмінну якість зв’язку.

Для більш оперативного реагування та забезпечення правопорядку на дорогах, пішохідних зонах та міських маршрутах відпочинку у травні в Одесі стартував сезон вело та мотопатрулів. Інспектори патрульної поліції вже звітують про результати перших двох тижнів роботи мобільних екіпажів.

Вишня, черешня, полуниця - все це вже з’являється на полицях ринків і продуктових магазинів. Однак поки що ціни на «вітамінні смаколики», ще досить високі. Фахівці асоціації аграрного експорту звітують про те, що обсяг виробництва фруктів за два роки повномасштабної війни в Україні скоротився на 10%. Про те – який врожай цьогоріч очікують фермери та про поточні експортні тенденції далі у нашому матеріалі.

Елітний коньяк і віскі - зі спирту і барвників . В Одеській області правоохоронці припинили роботу підпільного алко-цеху та вилучили сурогату майже на 2 млн гривень, повідомили у прес-службі Бюро економічної безпеки України.

Могли завдати збитків на 12 мільйонів гривень - на Тузловських лиманах виявили незаконні рибальські снасті з уловом, тепер правоохоронці розшукують браконьєрів-порушників.

«Фантастична плутанина» - прем'єра вистави з такою загадковою назвою відбулася на сцені Одеського академічного театру музичної комедії імені Михайла Водяного. П’єса популярного бродвейського автора Елберта Ґерні знайома театралам багатьох країн. Нарешті й одеський глядач отримав можливість пережити перипетії життя у “любовному трикутнику”, де одним з кутів, як виявилось, є собака.

Глядачі постановки «Фантастична плутанина» отримують дійсно незабутні враження. У спектаклі задіяні лише 6 дійових осіб, а кількість глядачів у залі становить всього близько 80-ти.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі