Новини Одеси 23.05.2024

Головні новини Одеси за 23 травня 2024 року

Продавав набої та гранати. На Одещині затримали торговця зброєю, фігуранту загрожує до 7ми років в'язниці.

Поліцейські розслідують обставини смертельної ДТП на автодорозі Одеса-Південний, де лоб у лоб зіткнулися легкові автомобілі. У результаты автопригоди - одна людина загинула, двоє постраждали. Винуватцю загрожує до 8ми років позбавлення волі.

Навчальний рік в школах Одеської області закінчиться 31-го травня. В цей же день пролунають і останні дзвінки – повідомили в Одеській військовій адміністрації.

Сьогодні відбулося засідання Одеського Виконкому на якому міські можновладці розглянули перелік питань департаменту фінансів, а саме виконання бюджету Одеської міської територіальної громади за перший квартал поточного року. Обговорювали нагальні питання, щодо надання компенсації одеситам, майно та нерухомість яких була знищена у наслідок збройної агресії рф. Говорили і про хід виконання цільової програми збереження об’єктів культурної спадщини на території історичного ареалу Одеси. Об’ємний перелік рішень стосувався і соціальних програм Одеської громади.

У Мін-енерго розповіли, як формуватимуться нові тарифи на світло для населення України. Зараз фахівці проводять відповідні розрахунки. Водночас ВИШам та проф-тех-закладам радять розпочати навчальний рік у серпні, через складну ситуацію в енергетиці країни.

Українські енергетики звітують: на сьогодні вже втрачено 8 гігават потужності енергосистеми країни, а можливість імпорту складає лише 1,7 гігават. Тому через дефіцит відбуваються відключення світла, як для підприємств, так і для побутових споживачів. Але чому тривалість відключень різна, як між регіонами, так і між районами одного міста? На це поширене питання фахівці «Укренерго» надають свою відповідь.

З розвитком технологій в наше життя все частіше входять нові слова. Але для користувачів це не означає, що треба вивчти щось принципово нове. Просто звичні нам прилади починають працювати по-новому, більш якісно і результативно.  SIP-телефон. Це майже звичний стаціонарний телефон. Але сучасна цифрова телефонія, яка має значну перевагу над старими технологіями. Вона працює в Інтернет-мережах та гарантує відмінну якість зв’язку.

Вакцинація дитини на даний час є найкращим способом захисту від інфекційних захворювань, вкотре наголошують фахівці. Національний календар щеплень нині демонструє план необхідних вакцинацій, які забезпечать маленьким українцям більш сталий імунітет. Усі подробиці про особливості щеплень, та про безпечність вакцинації у лікаря-педіатра дізнавались наші кореспонденти.

23-го травня воїни трьох стихій, відзначають своє професійне свято - День Морської піхоти України. Вони не зупиняються в своїй боротьбі з агресором: у морі, в повітрі та на суходолі. Їхній внесок у зміцнення обороно-здатності країни неоціненний, а виконані місії завжди будуть символом національної гордості та сили. Наші колеги військові кореспонденти Телерадіокомпанії Міністерства оборони Бриз показали, як працюють снайпери-мор-пхи.

Наловив креветок і риби на 2,5 млн гривень. В Одеській області затримали браконьєра, який промишляв під час нересту.

Згадав старі образи і відібрав коня. В Одеській області затримали конокрада, чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Сонце, море і вода, а ще піаніно з безліччю друзів і все це здебільшого рано вранці на світанку. В Одесі тривають музичні зустрічі під назвою "Піаноморе" на чолі з київським музикантом Ігорем Янчуком. Вже багато місяців городяни і гості міста залюбки приходять послухати його гру під звуки прибою просто неба. За лаштунками творчого процесу справжньої магії мистецтва, де поєдналися одразу декілька стихій, спостерігали й кореспонденти Граду.

Музикант Ігор Янчук під час своїх виступів в рамках «Піано-море» виконує різні композиції, в тому числі свої авторські твори. І кожного разу їх підбір залежить від настрою і самого музиканта, й публіки, яка його слухає. Відбувається певна синхронізація з двох боків.

Кулани, або азійські дикі віслюки – вже почувають себе в Тарутинському степу як вдома. Цього місяця на світ народилися малюки. Таким чином, стадо куланів продовжує збільшуватися. Хто ще живе в степу, про значення цієї природної території – в нашому репортажі.

Тарутинський степ – територія, де живуть червоно-книжні тварини та птахи, а також є територією рідкісних рослин. Сьогодні збереження природних ландшафтів та відродження зеленого туризму – це ще більш важливий соціальний фактор.

До Одеси наближається негода. За інформацією синоптиків, у п’ятницю, 24-го травня, очікується короткочасний дощ та гроза.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі