Новини Одеси 16.05.2024

Головні новини Одеси за 16 травня 2024 року

В Одесі, як і по всій Україні, 16-го травня відбулись численні яскраві заходи на честь Дня вишиванки – національного одягу, який символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам’ять українців. Громадський рух «Віра. Надія. Любов» привітав зі святом - серед перших. На Театральній площі для одеситів і гостей міста пролунали натхненні рядки Володимира Сосюри, що закликають до національної єдності й віри в майбутнє.

Одеські малюки, яким пощастило народитися до свята Дня вишиванки, отримали свій перший національний одяг прямо в пологовому будинку. Маленькі вишиванки й великі подарункові бокси для малечі й матусь це - соціальна ініціатива торговельної марки Schonen, відомої інноваційними медичними виробами, ліками й товарами для здоров’я.

Інтернет в Україні є одним із найдешевших у світі, при цьому навіть під час воєнного стану інтернет-технології не стоять на місці і постійно розвиваються. Що у воєнний час дає поштовх збільшувати можливості мереж? Які пропозиції надає провайдер, та які перспективи розвитку інтернет-технологій в Україні? Про це розповів в ефірі телеканалу Град менеджер зі зв’язків із громадськістю телекомунікаційної компанії TENET Артем Перфілов.

Провідні технології не стоять на місці і у медицині, зокрема в офтальмології. Значущість здоров’я ока для людини переоцінити неможливо, адже саме через око ми отримуємо більшість інформації з навколишнього світу і це допомагає зробити наше життя зручним та досконалим. В Одесі стартували традиційні «Філатовскі читання» - захід, який вкотре привернув увагу офтальмологів не лише з України, а й з багатьох провідних країн Європи та світу.

Серед практичних майстер-класів для офтальмологів на «Філатовских читаннях», один – присвячений офтальмо-хірургії, який провів столичний фахівець Володимир Мельник.

Розпочалася основна сесія Національного мультипредметного тесту – 2024, яка триватиме до 25 червня. На Одещині його складатимуть майже 17 тисяч осіб. З початком широкомасштабних воєнних дій в Україні НМТ з усіх предметів з міркувань безпеки складатимуться в один день.

Поїхав у гості, напився і влаштував дебош. В Одеській області затримали хулігана, який розпочав стрілянину біля бару.

3500 доларів за послуги провідника. На Одещині ліквідували канал переправлення чоловіків до Молдови. Фігуранти підшукували ухильників і обіцяли пішки польовими дорогами провести чоловіків до сусідньої держави.

І повертаючись до святкової теми з маленькими одеситами. У нашому місті впродовж років існують – добрі й красиві традиції. В Одесі до вишиванкового дня свої перші мальовничі вишиті сорочки отримали й новонароджені сьомого пологового будинку.

До барвистого свята приєднався й Одеський зоопарк, в якому було експоновано яскраву виставку картин, створених за допомогою традиційної української вишивки. Зображення живописних краєвидів, пейзажів та тварин на роботах талановитих майстринь просто неба бачили кореспонденти ТРК «ГРАД».

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі