Новини Одеси 24.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 24 квітня 2024 року

30 домівок пошкоджені внаслідок запуску балістики по Одесі. Близько сьомої ранку у місті пролунали потужні вибухи. За інформацією Сил оборони Півдня України, ворог атакував Одесу з літаків тактичної авіації. Загиблих нема, постраждала 43-річна жінка. Частина міста залишилася без електрики.

Мешканцям Одеси, житло яких зруйноване або знищене внаслідок ворожих атак, надаватимуть адресну допомогу на тимчасове проживання. Таке рішення було прийнято у середу на сесії міськради.

Кількість українських жінок, які вступають до лав ЗСУ з метою протистояти російській агресії, нестримно зростає. Проте деякі українки мобілізувалися ще з початку повномасштабної війни. «Ластівка» – такий позивний військові дали фельдшерці з Одещини, яка вже більше року на «передовій» Херсонського напрямку, рятує життя українським захисникам.

Бойові медики, як і українські військові витрИмують надскладні фізичні й емоційні навантаження. Проте найважче серед фронтового буревію зізнається наша співрозмовниця «Ластівка» – це усвідомлення, що вже не можна нічого зробити аби повернути життя побратимів.

В Одесі затримали російського шпигуна, він "полював" на ППО і збирав дані про силовиків. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі, повідомили у прес-службі СБУ.

ДТП, надзвичайні ситуації, а сьогодні ще й ворожі обстріли – ось така сьогоднішня буденність працівників швидкої допомоги, які часто ризикуючи власним життям – поспішають рятувати інших. Наприкінці квітня Одеській станції екстреної швидкої допомоги виконується 121 рік. До найстарішої станції Україні завітали наші кореспонденти.

Сьогодні станція Одеської екстреної медичної допомоги облаштована новими автомобілями, які укомплектовані всім необхідним для надання медичної допомоги. Але ще століття тому там стояли дві парокінні карети, спеціально виготовлені та обладнані у Відні, які за 20 хвилин доставляли лікаря та двох санітарів на місце виклику.

Сучасні презентації та провідні наративи. Цифрові технології та дизайн стали головними темами студентської конференції, яку провів Одеський коледж комп’ютерних технологій «Сервер». Щорічно вихованці закладу пробують себе як доповідачі перед великою аудиторією однолітків. Усі матеріали для виступу обирали, систематизували й виставляли на суд слухачів юнаки й дівчата самостійно.

В Одеському коледжі «Сервер» навіть під час воєнного стану намагаються зробити цікавим і активним студентське життя поза аудиторіями.

Дев'ять років за ґратами проведе мешканець Одеської області за жорстоке вбивство односельця. Трагедія сталася під час п'яного застілля, а ось причину конфлікту чоловік згадати так і не зміг.

В Одесі грабіжник серед білого дня на вулиці влаштував сварку з перехожим і відібрав у нього гроші та документи. 36 річного рецидивіста затримали в магазині, де він вже встиг витратити частину готівки. Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі.

В Одесі затримали наркоторговця і знайшли в нього понад 200 пакунків з особливо небезпечною психотропною речовиною. Фігуранту загрожує до 8 ми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На Одещині на кордоні затримали іноземця та партію електронних цигарок, які він намагався вивезти з України у схованці свого автомобіля.

Ніжні промені веснянОго сонця ще зовсім недавно ласкаво прогрівали Одесу та її околиці, даруючи мешканцям відчуття майбутньої літньої спекоти. Проте ця приємна гра природи виявилася нетривалою. Невдовзі температура повітря на теренах Одещини знизилася, здивувавши мешканців регіону раптовою переміною. Найближчими днями  метеорологи нам обіцяють все ще мінливу хмарність та можливі опади. А ось суха та тепла погода, яка стане більш стійкою, встановиться ближче до вихідних.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі