Новини Одеси 23.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 23 квітня 2024 року

Майже 60 пошкоджених квартир у 22-х домах Одеси. Поранені люди, зокрема, четверо дітей. Чергова ніч без сну для мешканців міста. Уламки збитого дрону упали в звичайний одеський двір на Пересипі. Психологічні та фізичні травми, пожар, зруйновані квартири, пошкоджене майно. І все це - за лічені хвилини.

Увага, пішохід! Дане звернення можна адресувати не лише водіям автівок і двоколесного транспорту, а ще і самим пішоходам, які є повноцінними учасниками дорожнього руху. І на них лежить не менше відповідальності за безпеку на дорогах. Патрульна поліція області в котрий раз звертається до пішоходів на вулицях міста.

Вкрав машину, збив на смерть пішохода і втік. В Одеській області затримали п'яного слюсаря СТО.

Ще одна ДТП за участю пішохода сталася під Одесою. Вантажівка збила чоловіка. Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму та множинні переломи черепа.

24-го квітня стартує Всесвітній тиждень імунізації, протягом якого спеціалісти будуть нагадувати про важливість щеплень для захисту від хвороб людей різного віку. Для України це питання є особливо важливим, бо в умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та дітей від тяжких захворювань і їхніх наслідків.

Загально відомо, що фрукти і овочі приносять багато користі для організму. Усе добре, коли в міру, тому що надмірне вживання корисних продуктів може призвести до зворотної реакції, на це звертають увагу лікарі. На порозі літа, коли починають визрівати власне українські овочі і фрукти, наша знімальна група поспілкувалася з дієтологом – чи насправді так корисні дари садів і городів.

В Одесі ліквідували call-центр, співробітники якого обманювали іноземців і шахрайським шляхом збагачувалися на мільйони гривень. На вкрадені гроші вони купували елітні автомобілі та нерухомість, які реєстрували на родичів або друзів.

Посилка з Ізраїлю: одеські митники вилучили колекцію монет, яка налічує понад 2 тис. автентичних примірників із 85 країн світу.

Тягнули з болота - не бегемота, а коня. На Одещині рятувальники прийшли на допомогу тварині, яка провалилася і застрягла у водоймі.

Одеса завжди славилася своїми талантами. Адже серед тих, хто стали видатними музикантами, відомими далеко за її межами, були саме жителі нашого міста. Якщо потужну скрипкОву школу в Одесі пов'язують з ім'ям Давида Ойстраха, то з фортепіанною музикою, зокрема особливе місце посіло ім'я Людмили Наумівни Гінзбург. Кореспонденти Граду відвідали святковий гала-концерт юних піаністів в рамках фестивалю «Зірки твої, Україно», присвячений пам'яті видатної піаністки та педагога.

Король всіх інструментів – фортепіано, вважають митці За ним завжди працювали музиканти та композитори всіх часів, створюючи свої шедеври.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі