Новини Одеси 22.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 22 квітня 2024 року

Чергового дронового удару завдалИ сьогодні вночі російські військові по Одеській області. Боєвики рф запустили сім ударних "шахедів". Українським захисникам вдалося збити п'ять дронів і розвідувальний безпілотник "Орлан-10".

А недільного дня 21го квітня окупанти випустили балістичну ракету по транспортно-логістичному об'єкту припортової інфраструктури у передмісті Одеси. Втім уламки ракети уразили будинки у приватному секторі – постраждали житлові будівлі, поранені мирні жителі.

В Одеській області затримали військовослужбовців, які вночі 20 квітня вбили співробітника поліції і ще одного поранили. Вони ховалися у покинутій будівлі і мали намір виїхати за кордон. Фігурантам оголосили про підозру в посяганні на життя правоохоронців і незаконному повОдженні зі зброєю. Відомо що вони перевОзили у своєму автомобілі гранати. ТАкож правоохоронці знайшли пістолет, з якого військові застрелили 20-річного поліцейського.

Масштабна автопригода сталася на автодорозі Одеса-Білгород-Дністровський-Монаші. Вантажівка втратила керування і врізалася у стовп. З місця події кермувальника ушпитАлили до медзаклада.

І до інформації для автомобілістів. Іноді кермувальники навіть після оплати за паркування у місті – все ж таки отримують штрафи. І на це є кілька причин – наприклад, розташування авто з порушенням або помилка при оплаті онлайн. Як поводитися, аби день не був зіпсований «листом щастя» під лобовим склом? Ми продовжуємо спілкування з інспЕкторами з паркування Департаменту транспорту Одеської міськради.

Якщо добре знати правила паркування, свої правА та обов’язки, залишаючи автомобіль на вулицях Одеси, можна й зекономити, підкреслюють фахівці Департаменту транспорту.

На початку травня стартує додатковий період для реєстрації на національний мультитест для тих, хто з поважних причин пропустив терміни подачі заявок. Про особливості цьогорічного проведення тестування в ефірі телеканалу ГРАД розповів директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов

У наші складні часи жінці важливо знаходити ресурси, аби продовжувати жити, кохати, працювати чи просто триматися на ногах. Із посилом допомогти українкам розкритися і продемонструвати свої силу, мудрість, зовнішню та внутрішню красу навіть у бурхливі дні, в Одесі відбувся Міжнародний жіночий фестиваль АНІМА. Багаторічний захід пройшов у Південній Пальмірі не вперше. Але цьогоріч він набув нових рис, аби повніше відповісти на ті питання, що ставить час і сама жінка. Жіночий фестиваль АНІМА — це формат тренінгів, майстер-класів з напрямків психології, краси й розвитку, що проходить 14 років поспіль у різних регіонах України. А цього року після Одеси на нього чекають і в Європі.

В Одесі на хабарі затримали патрульного – інспектор вимагав гроші у водія, який сів за кермо у стані алкогольного сп'яніння.

В місті затримали нароко-дилера. Чоловік планував в Одесі продати понад 100 пакунків із метадоном. Фігуранту вже повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.

Єврейська громада в Одесі відзначила переддень Песаха – свята свободи та звільнення від рабства. Ранкова молитва, традиційна церемонія спалення квасного та інші національні обряди – наші кореспонденти стали свідками святкування однієї з головних дат в єврейському календарі.

Сьогодні історії єврейського та українського народів переплетені та мають багато спільного. Обидва народи борються за свою незалежність, за свободу та право жити в мирі – впевнені учасники заходу.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі