Новини Одеси 16.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 16 квітня 2024 року

В Одесі затримали подружню пару, яка заробляла на життя продажем наркотиків. Чоловік і жінка робили закладки в різних районах міста, а також розсилали психотропи поштою в різні регіони країни.

В Одеській області на залізничній станції знайшли труп чоловіка.  Поліцейські встановили його особу та затримали підозрюваного у вбивстві, ним виявився товариш загиблого.

Українці, які є внутрішньо переміщеними особами і яким надали соціальне житло, можуть користуватися їм не тільки до закінчення дії воєнного стану, але і 6 місяців після цього. Виселити їх не мають права. Таке положення затвердив Кабмін. Мова йде саме про квартири, будинки або кімнати в гуртожитках, які надали місцеві громади, і стосується це тільки вразливих верств населення. Щодо приватного житла, яке містяни здають переселенцям в оренду, то це – окремі відношення, рішення кабміну на них не розповсюджується – пояснює експерт БФ «Право на захист» — Наталія Слободяник.

Одеса готується до курортного сезону. Обговорюються питання щодо відкриття декількох пляжів – за умови проведення низки заходів. Буде проведене обстеження та очищення морського дна від сміття, а також  здійснюватиметься постійний моніторінг морської акваторії щодо мінної безпеки. Також з потеплінням комунальники розпочали роботи з миття та очищення від бруду об’єктів монументального мистецтва. Цього разу до ладу привели пам’ятник українському каменяру Іванові Франку.

Ще тиждень і можете не встигнути – через різке потепління в Одесі відбувається пік цвітіння королеви квітучих дерев – Магнолії. Побачити це весняне диво можна в одеському ботанічному саду університету імені Мечникова.

Руйнування на фоні квітучих дерев, ось такий дисонанс можна спостерігати в ботанічному саду. Внаслідок нещодавнього ворожого обстрілу були пошкоджені теплиці, десятки колекційних багаторічних рослин понівечені склом.

В Одеській області в ДТП постраждали жінка і 15-річний підліток. Два легкових автомобілі зіткнулися лоб у лоб.

У Білгороді-Дністровському легковий автомобіль збив чотирирічного хлопчика, який катався на велосипеді. Дитина з травмами в лікарні.

У центрі Одеси внаслідок ДТП постраждали двоє дітей - на перехресті зіткнулися легковик і позашляховик.

Каністерапія - метод позитивного психосоціального впливу на людей, які цього потребують, за допомогою спеціально навчених собак. Такий спосіб у тому числі практикують і в одеських дитячих бібліотеках. У книгозбірнях навіть роблять Асани, розповідаючи про книги! Як привчити дитину до читання – своїми рекомендаціями в ефірі телеканалу Град поділилася бібліотекар Анна Масльоха.

Суп – перша страва й важлива частина раціону харчування. Щоб ще раз наголосити на важливості цієї страви для здоров'я людини, і створено свято — Міжнародний день супу, який відзначається у квітні. Для людини знайомство із супом починається вже на 9-10-му місяці життя. І з дитинства цій страві відведено почесне місце на столі.

Втекти від сірих буднів до казкових снів. Все це можливо через твори мистецтва. До 75-ти (сімдесяти п’ятиріччя) одеського художника Сергія Ільїна в музеї Західного та Східного мистецтва відкрилася виставка його робіт.

Мистецтво сьогодні – це засіб на невеликий час відволіктися від дійсності, яка часто є сумною. Зануритися нехай в нереальний, але тихий та спокійний світ фарб, образів, вражень.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі