Новини Одеси 24.09.2024

Головні новини Одеси за 24 вересня 2024 року

У поліції відкрили кримінальне провадження і розшукують шкуродерів, які покалічили безпритульного собаку на вулиці Святослава Ріхтера. Їм загрожує до 3-х років позбавлення волі. Нагадаємо, пса, що стікав кров'ю, знайшов чоловік і звернувся до волонтерів, які разом із поліцейськими доправили його до ветеринарної клініки.

Налагодив «бізнес» із продажу недійсних паливних талонів - в Одесі затримали заповзятливого шахрая, який ошукав 12 осіб і заробив на них понад 50 тисяч грн.

Цьгоріч на 17-х літніх Паралімпійських іграх у Парижі після шостого змагального дня свою першу паралімпійську нагороду – бронзу, отримав одеський спортсмен Олександр Литвиненко. Медальний результат пара-атлет показав у стрибках у довжину. Усі подробиці змагань та про новий етап тренувань титулований одесит розповів нашім кореспондентам.

На Одещині з'їхав у кювет і перекинувся легковий автомобіль - унаслідок цього постраждала жінка та її маленька донька. З розбитої машини їх діставали рятувальники.

В Одеській області автомобіль «Lexus» збив літнього пішохода, а водій зник із місця ДТП. Чоловіка госпіталізували у важкому стані, водія розшукали і затримали через кілька днів.

«Екслібрис: мистецтво крізь віки»: до 195-річчя Одеської національної наукової бібліотеки відкрилася унікальна виставка книжкових знаків, яка відображає розвиток культури Західної Європи, починаючи з 16-го століття. Особливе місце в експозиції займають екслібриси одеських інтелектуалів і діячів культури кінця 19-го століття. Детально про виставку дивіться далі у нашому випуску.

З 10-го листопада на кордонах ЄС запрацює нова IT-система (ай-ти система) EES – ентрі-екзіт систем. Вона автоматично фіксуватиме всіх іноземців, які в’їжджають до Шенгенської зони або виїжджають з неї. Це стосується всіх, хто не є громадянами країн ЄС, в тому числі й українців, незалежно від наявності безвізу – повідомили в кабміні.

Українські школярі будуть вчитися 12 років, а у деяких областях з низькою щільністю населення, у тому числі в Одеській, кількість ліцеїв буде обмеженою. Міністерство освіти та науки планує розпочинати масштабну реформу старшої школи.

Охоронець, помічник учнів та вчителів, людина, яка вислухає та порадить і просто друг. Так можна сказати про інспектора служби освітньої безпеки. У школах Одеси з початку навчального року працюють співробітники патрульної поліції. В одному з ліцеїв кореспонденти Граду відвідали урок за участю правоохоронця.

Служба освітньої безпеки офіційно почала працювати у вересні, на початку навчального року. Хоча й до цього патрульні поліцейські вже не один рік були гостями навчальних закладів, проводили зустрічі з дітьми та колективами шкіл, розповідали про безпечну поведінку, надавали корисні поради.

На Одещині прикордонники затримали трьох втікачів на моторному човні, чоловіки призовного віку намагалися переплисти Дунай і потрапити до Румунії.

Державна екологічна інспекція України планує найближчим часом в Південно-Західному окрузі, що включає Одеську та Миколаївську області, реалізувати пілотний проєкт щодо постійного перебування інспекторів в пунктах екологічного контролю на територіях відповідних територіальних громад. Мета цього - здійснення більш ефективного контролю за станом довкілля. Реформа також передбачає створення сучасних лабораторних центрів.

Навчальний рік розпочався, діти вже майже місяць займаються у навчальних закладах, роблять домашні завдання вдома, а це означає що навантаження на очі збільшилося. А після занять це навантаження може ще й зростати – якщо діти не випускають з рук гаджети. На що необхідно звернути увагу батькам, щоб вчасно виявити проблеми із зором та прийняти необхідні заходи – розповідає фахівець.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі