Новини Одеси 20.09.2024

Головні новини Одеси за 20 вересня 2024 року

Вдень, 20 вересня, в Одесі прогримів сильний вибух. Уламки, попередньо, ракети «Іскандер-М», пошкодили припортову та цивільну інфраструктуру, а також цивільне судно під прапором Антігуа. За попередньою інформацією, четверо цивільних людей поранені, але постраждалих може бути більше. Також уламки ракети пошкодили дах та стіни приватного будинку, і впали на проїжджу частину. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян. А вночі армія рф випустила по Україні 70 ударних дронів, а також атакувала Донецьку область трьома ракетами невстановленого типу, а Дніпропетровську - керованою авіаракетою. Сили ППО знищили 61 «Шахед» і одну ракету Х-59. ППО працювала в 13 областях України, зокрема в сусідній Херсонській, де за добу внаслідок обстрілів постраждали п'ятеро мирних жителів.

Чергова трагедія в Одесі - дитина випала з вікна, спершись на москітну сітку. Попри те, що таких випадків щоліта чимало, батьки нехтують заходами безпеки. Надзвичайна подія сталася на вулиці Космонавтів. Чотирирічний хлопчик випав із вікна 5-го поверху багатоповерхівки, його стан критичний. Рано вранці дитина перебувала на кухні з одним із гостей його матері. За словами 25-річного чоловіка, він посадив малюка на підвіконня, а сам відволікся. Хлопчик уперся руками в москітну сітку і випав із вікна. Його доставили в лікарню у важкому стані.

Вони вчаться стріляти з РПГ, літають на дронах, евакуюють поранених та надають домедичну допомогу в окопах. В умовах ворожого нападу тисячі українців, маючи цивільні професії, стали на захист країни й взялися опановувати «ремесло воїнів». Як військовослужбовці-одесити проходять базові навчання у бойових бригадах, дивіться далі у репортажі.

В суботу, 21-го вересня, частина Одеси залишиться без електрики – повідомляють в компанії ДТЕК Одеські електромережі.

У Приморському районі легковий автомобіль під час повороту не пропустив мопед - унаслідок ДТП постраждав водій двоколісника. Хлопця госпіталізували.

Нинішнє дорожчання газового палива для автівок через збільшення акцизу – це лише початок, стверджують експерти. За ним поступово підтягнуться й ціни на інші товари, як наслідок витрат, як мінімум, на логістику. Про подальші тенденції на ринку скрапленого газу в Україні кореспонденти Граду говорили з експертом з питань енергетики Геннадієм Рябцевим.

Як виглядає сьогодні легендарний острів Зміїний – показали прикордонники, які убезпечують цивільне судноплавство в акваторії Чорного моря.

В українських маркетах почали продавати ветеранську продукцію під брендом Мінветеранів “Створено Захисниками”. Перші полички з такою продукцією з'явилися у одному зі столичних гіпермаркетів.

Використання месенджера Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об’єктах критичної інфраструктури буде обмежено. Таке рішення прийняв Національний координаційний центр кібербезпеки.

На питання «Що є свобода, а що несвобода?» в інклюзивній майстерні «Важливий Кожен» відповідають просто. Свобода самовираження людей з аутизмом – у їх творчості. А несвобода це, наприклад, коли батьки вимушені тримати таких людей закритими вдома. А серед них є чимало талантів, розповідають у одеській майстерні.

Говорити правильно, чітко та зрозуміло – люди не народжуються з такою здатністю. Як зрозуміти, що дитині потрібен логопед, які мовленнєві бар'єри зустрічаються у дітей, а також у дорослих, та що робити такому разі, які прийоми є дійсно ефективними – далі у випуску дивіться рекомендації спеціаліста.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі