Новини Одеси 18.09.2024

Головні новини Одеси за 18 вересня 2024 року

В Одеській області затримали торговця зброєю - у літнього чоловіка знайшли цілий аресенал - гранати, пістолети і патрони. Фігуранту загрожує до 7-ми років ув'язнення.

За аналогічний злочин - торгівлю зброєю - затримали і двох мешканців Дніпра, Вони відправляли до Одеси посилки з гранатами, ховаючи їх серед побутових речей, і отримували оплату на банківські картки.

Одеські спортсмени продовжують підкорювати спортивний Олімп. З нагородження призера літніх Паралімпійських ігор Олександра Литвиненка розпочалася у середу сесія міськради.

Знову говорили на сесії про долю 20-ти низькопідлогових автобусів, які вже котрий місяць простоюють через неузгодженість законодавства – бо це гуманітарна допомога, і використовувати її в комерційних цілях, тобто перевозити пасажирів – місто не має права.

В Одесі на хабарі попався директор морського коледжу - він вимагав тисячу доларів у відрахованої студентки за поновлення на курс. Фігуранту загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

В Одесі затримали рецидивіста, який у пошуках легкої наживи нападав на жінок. Одна з його жертв - 23-річна одеситка, померла від жорстоких побоїв. Чоловік помітив самотню дівчину ввечері в Пересипському районі, підкрався і кілька разів ударив її по голові. Потім забрав смартфон і банківські картки, а саму жертву відвіз на велосипеді до закинутого будинку і залишив помирати.

Хмарна погода з проясненнями з можливістю короткочасного дощу. Це що стосується прогнозу на 19-е вересня. Та все ж таки на цьому тижні ще будуть кілька днів з досить стійкою погодою без опадів. Про зміну циклону на антициклон, про їхній вплив на температурний фон дивіться у прогнозі синоптиків гідрометцентру Чорного та Азовського морів.

Природні лиха почастішали, зливи стали для Одеси вже звичним природним явищем, але вони приносять купу проблем. Що робити, щоб запобігти підтоплень – говорили на сесії міськради.

Україна займає перше місце серед 229-ти країн світу за рівнем смертності та останнє – за рівнем народжуваності. Такі дані опублікувало ЦРУ у відкритих мережах. З початком війни в Україні такі тенденції посилилися, що є типовим явищем для країн, які переживають конфлікти – говорять експерти. Про масштаби нинішньої ситуації, а також про прогнози на майбутнє кореспондентам Граду розповів столичний експерт з демографічного моделювання Дмитро Шушпанов.

Заробітна плата у жінок в Україні за рівноцінну роботу в середньому на 18 відсотків нижча, ніж у чоловіків – це дані статистики за 2021-й рік. Під час війни такі дослідження поки не проводяться, але тенденція не є оптимістичною. 18-го вересня в світі відзначається Міжнародний день рівної оплати праці. До цього дня приурочено початок національної інформаційної кампанія "Звісно, зможеш!", яка покликана сприяти подоланню гендерних стереотипів у професійній сфері та зменшенню розриву в оплаті праці між чоловіками та жінками.

Пограбував таксиста, погрожуючи неіснуючими пістолетом і гранатою. В Одесі за розбійний напад на водія затримали громадянина сусідньої держави . З'ясувалося, що фігурант уже має низку судимостей, він провів у місцях позбавлення волі майже десять років. Тепер йому загрожує новий термін - до 15 років позбавлення волі.

«Є місто, яке я бачу уві сні» - виставка під такою назвою відкрилася в галереї Одеського літературного музею. Це вже восьма персональна експозиція відомого художника Геннадія Горбунова, який багато уваги у своїй творчості приділяє краєвидам Одеси. На виставці живопису та графіки митця побували наші кореспонденти.

Вона сучасна кіно-режисерка з унікальною і миттєво впізнаваною манерою та уособлення українського інтелектуального кіно. До річниці від дня народження відомої майстриня Одеської кіностудії – Кіри Муратової відкрили експозицію робочого кабінету екранізаторки.

Навчання онлайн чи традиційно очне, змішана та гібридна форма освіти: сьогоднішні навчальні заклади пропонують різні формати здобуття знань. Який з них є найоптимальнішим, як мотивувати до навчання та які напрямки користуються зараз найбільшою популярністю в ефірі телеканалу Град розповіла Тетяна Отрадська директор Одеського коледжу комп'ютерних технологій «Сервер»

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі