Новини Одеси 14.09.2024

Головні новини Одеси за 14 вересня 2024 року

Російська армія завдала чергового удару по півдню України.

Odesa Economic Revival Forum: масштабний захід зібрав в Одесі представників різних держав світу з метою виробити стратегії економічного відродження міста як флагмана України. Одеса – інвестиційно привабливе місто, вже готове поглиблювати співпрацю з міжнародними партнерами.

В Україні набули чинності зміни до закону, який регламентує отримання українського громадянства іноземцями. Зокрема тепер громадяни росії, які воюють за Україну в лавах ЗСУ, чи мають нагороди від нашої держави, можуть отримати українське громадянство. Про це в ефірі телекомпанії ГРАД розповіла начальник міграційної служби в Одеській області Олена Погребняк.

Не дивлячись на те, що стабілізаційні відключення світла стали більш рідкими, ніж раніше, - здебільшого через зникнення спеки, прогнози експертів щодо перспективи майбутніх перебоїв в енергетиці залишаються не зовсім втішними. Залежатиме це від кількох факторів, яких – дивіться в нашому репортажі.

Наступний опалювальний сезон буде найскладнішим за весь час повномасштабної війни, - прогнозують в Верховній раді. В Одесі вже почали до нього готуватися. Зокрема ОСББ можуть подати заявку і отримати компенсацію з міського бюджету на придбання генераторів. І таким чином убезпечити себе на випадок зимових блекаутів. Про це в ефірі ГРАД розповів голова Приморської райадміністрації Марат Корольов.

«Українська мова — мова єднання»: конкурс вже має 25-річну історію та цінність утвердження і збереження державної мови як оберега, який гуртує і єднає українців. В Одесі урочисто підбили підсумки творчого змагання.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі