Новини Одеси 13.09.2024

Головні новини Одеси за 13 вересня 2024 року

27 житлових будинків пошкоджено в Одесі під час атаки ворожих безпілотників в ніч на п’ятницю – повідомили в міськраді. Поранення отримав 74-річний чоловік, йому надано медичну допомогу на місці події. Також зруйновані декілька гаражів, розбиті автівки.

Затримано паліїв військових автомобілів в Одесі та Ізмаїлі. Зловмисниками виявилися 21-річний хлопець і троє 16-річних підлітків. Загалом вони встигли знищити шість транспортних засобів. Усім фігурантам загрожує до 10-ти років позбавлення волі - повідомили в нацполіції.

Фантомні болі, емоційна напруга та несприйняття себе. Це те, з чим стикаються військовослужбовці, які дістали важкі поранення на фронті. Жити заново допомагає реабілітація - і дайвінг у цій терапії показав себе дуже ефективним. На одеському узбережжі інструктори підводного плавання навчають ветеранів занурюватися на глибину. Проєкт покликаний допомогти пораненим військовослужбовцям повернутися після фронту до цивільного життя та подолати психологічні проблеми.

Наловили риби на 15 мільйонів. В Одеській області затримали двох рибалок-браконьєрів, які промишляли на заповідному озері Алібей.

Продавав боєприпаси, займався дрібними крадіжками та шахрайством - жителю Балти загрожує до 7-ми років позбавлення волі.

Поки що тепло, але зима неминуса. В умовах війни та енергетичної кризи підготовка до неї стає справжнім викликом для українців. Як пережити холоди з комфортом. Які кроки мають зробити власники квартир та керуючі компанії? На ці питання відповів київський експерт, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

"Укренерго" організовує екстрене постачання електрики з Польщі, Словаччини та Румунії. Такі міри вводяться для вирішення проблем з дефіцитом електроенергії.

Чим важче перемога, тим більша радість від перемоги, кажуть спортсмени. Вихованці одеської дитячо-юнацької спортивної школи зі скелелазіння встановлюють сьогодні національні рекорди й готуються до світових.

Власники авто з українськими номерними знаками, які перебувають у Німеччині більше року, в кінці вересня мають отримати німецьку реєстрацію свого транспортного засобу. Про це повідомило Федеральне міністерство цифрових технологій і транспорту європейської країни.

В Україні запровадили обмеження на відправлення деяких товарів поштою. Про це йдеться у відповідній постанові уряду. Зокрема зміни стосуються правил відправлення харчових продуктів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Поліцейські розслідують обставини смерті 19-річного жителя Ізмаїльського району - тіло хлопця виявив водій автомобіля на дорозі між населеними пунктами Каланчак і Лощинівка . З'ясувалося, що незадовго до загибелі молодий чоловік їхав у мікроавтобусі «Mercedes-Benz» - водія цього транспортного засобу вже розшукали та допитали.

День краси – таке свято є в календарі вересня. Вміння бачити красу сьогодні важливе, як ніколи раніше. Бо це допомагає відновлятися психологічно, протистояти емоційному вигоранню. Але що таке краса – у кожного своє поняття, бо вона буває різною. Зовнішня краса помітна одразу, її можуть побачити всі. На противагу внутрішній красі, яка прихована від загального огляду, однак яка найважливішою, вважають опитані нами містяни. Що для вас є краса? Запитали ми в одеситів.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі