Новини Одеси 06.09.2024

Головні новини Одеси за 6 вересня 2024 року

Трагічна подія сталася на трасі Київ - Одеса. Водій BMW, який прямував із сім’єю до Одеси на відпочинок не врахував погодні умови, виїхав на зустрічну смугу і врізався у вантажівку. На жаль двоє його синів загинули на місці.

У Київському районі Одеси невідомий кілька разів вистрілив у перехожого - чоловіка госпіталізували, а стрілець встиг втекти. Озброєного зловмисника наразі розшукує поліція.

Ситуація в українській енергетиці дуже складна. Спеціалісти стверджують, що взимку світла може не бути по 15 годин на добу. Відключення будуть продовжуватися і найближчі тижні. Про це нам розповів, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Україна отримала перший транш у розмірі 70 мільйонів євро від Банку Розвитку Ради Європи в рамках проєкту з символічною назвою "HOME", тобто Дім. Це компенсація за знищене житло.

В Україні змінили вимоги до молочної продукції. Уряд впроваджує більш жорсткі вимоги до стандартів якості в агро-секторі, тим самими наближаючись до європейських. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Зміни в певній мірі вплинуть як на виробників, так й споживачів продукції.

Нові горизонти у навчанні. В Україні запрацювала екосистема для надолуження освітніх втрат із залученням штучного інтелекту. Першими її запровадили у цифрових освітніх центрах в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, створених ЮНІСЕФ та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.

На початку вересня Уряд ухвалив закон про підвищення акцизів на пальне. Як стверджують експерти, таке зростання ціни відобразиться не тільки на бюджеті власників авто, а й на усіх громадянах України. Наша знімальна група побувала на одному з одеських ринків й дізналася, чи зросли ціни на м’ясну, рибну, молочну та фруктово-овочеву продукцію.

Третій рік поспіль одесити й гості міста вживають заморську рибу. Чорноморських кефалі, бичка, окуня та навіть тюлечки в оптовому продажу не знайти.

Дитяча гінекологія - це відносно новий напрям медицини. Він вивчає формування, розвиток і проблемні стани репродуктивної системи дівчаток від народження і до 18-ти років, відповідає за своєчасне виявлення гінекологічних патологій та надання кваліфікованої допомоги. Дитяча гінекологія сформована на перетині 2-х розділів медицини, педіатрії та гінекології, розповіла лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку Віталія Янченко.

В Одесі судитимуть нарко-торговця. 27-річний злочинець вже має судимість за зберігання наркотиків, тепер йому загрожує новий термін - до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Одесі виявили підпільне виробництво «псевдо-брендового» одягу та вилучили товару на 20 млн гривень.

Групова втеча за кордон - на Одещині затримали ухильників, які заплатили по 120 тисяч гривень за незаконну подорож до Молдови.

Раз на чотири роки головною спортивною подією у світі стають олімпійські ігри. Епіцентром Олімпіади цього літа став Париж, де українські спортсмени вибороли 12 медалей, зокрема золото принесла жіноча збірна України з фехтування на шаблях. Одна з представниць команди, одеситка Олена Кравацька в ефірі телеканалу Град розповіла про залаштунки Олімпійських ігор 2024, свій шлях до перемоги та плани підкорення нових вершин.

“Я люблю свою роботу, я прийду сюди в суботу”. Знайома фраза багатьом українцям, які постійно працюють у зовсім різних професіях, зранку до вечора. Як бути більш продуктивним протягом робочого дня, чому важливо відпочивати та як правильно це робити – дивіться далі у нашому матеріалі.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі