Новини Одеси 28.08.2024

Головні новини Одеси за 28 серпня 2024 року

Вночі гасили пожежу в одеській багатоповерхівці - горіла квартира в Київському районі, мешканців евакуювали. Нащастя ніхто з них не постраждав.

Намагався влаштувати пожежу в церкві за допомогою грошових купюр. В Одесі за гарячими слідами затримали палія.

В Одесі судитимуть заповзятливу пару, яка займалися незаконним вивезенням ухильників. Чоловік і жінка за 11 тисяч доларів продавали довідки про інвалідність.

«Національний кешбек». Реєструватися на участь у програмі з такою назвою вже можуть українські виробники та торгові мережі. А споживачі при купівлі українських товарів будуть отримувати 10% компенсації їхньої вартості, яку зможуть витратити на різні послуги. Програма стартує з 2 вересня.

Зовнішня торгівля Одещини за перше півріччя 2024го року становить майже 1 млрд доларів. Приріст склав - більше 4х %, повідомляють в Одеській ОВА. Найбільше експортували продукти рослинного походження: зернові культури, насіння і плоди олійних рослин, жири та олії тваринного і рослинного походження та готові харчові продукти. Багато вироблених на Одещині харчових продуктів можна знайти у більше, ніж 100 країнах світу.

Мешканці однієї з багатоповерхівок на проспекті Шевченка, на відміну від багатьох одеситів, не хвилюються про відсутність тепла взимку. Бо вони самі попіклувалися про те, щоб дахова котельня була модернізована, і тепер в них завжди є і гаряча вода, і опалення в осінньо-зимовий період, а тарифи при цьому нижче, ніж в багатьох інших будинках. Як вони це зробили – дізнавалися наші кореспонденти. 

Держфонд енергоефективності наразі має декілька програм, якими можуть скористатися мешканці будинків, де створено ОСББ. Це стосується модернізації інженерних систем, утеплення фасаду і інших заходів, які допоможуть зберігати в домах тепло та економити витрати і палива, і коштів.

Існує час, коли важливі навіть не хвилини, а секунди. Мова йде про надання першої медичної допомоги, яка може зберегти здоров’я, а інколи і врятувати життя. Як розпізнати, що людина потребує невідкладної допомоги? Що робити оточуючим у таких випадках, а також яким чином надати першу допомогу самому собі, важливі рекомендації від Миколи Дзвонковського, завідуючого відділенням екстреної невідкладної медичної допомоги десятої лікарні.

Кожен може опинитись у ситуації, коли близькій чи сторонній людині негайно необхідно надати допомогу при непритомності, падінні, кровотечі - доки не приїхали медики. Саме від правильного алгоритму дій буде залежати стан потерпілого і чи буде він жити, адже саме перша домедична допомога дозволяє зберегти життя, поки швидка допомога в дорозі. З якими ситуаціями стикалися мешканці Одеси й чи готові вони надати домедичну поміч – питала наша знімальна група.

У Білгород-Дністровському районі внаслідок ДТП травмувався підліток. Хлопчик катався на батьківському мотоциклі, не впорався з керуванням і врізався у легковик.

На озері Ялпуг припинили черговий випадок незаконної риболовлі та спіймали браконьєра з незаконним уловом на 74 тисячі гривень. 

В Одесі франківці відзначили день народження Івана Яковича Франка. Співробітники бібліотек і шанувальники творчості видатного письменника поклали квіти до його пам'ятника. Після чого відбулося нагородження лауреатів ІV Муніципального літературного конкурсу імені Івана Франка. Переможці були визначені в номінаціях прози, поезії, журналістики й популяризації творчості Великого Каменяра.

І насамкінець нашого випуску розкажем про мінливість атмосферних опадів та температурні рекорди наприкінці літа. Цього тижня погода на переважній більшості території України перебуватиме у сухій повітряній масі. Через потужне протистояння антициклону на півночі і циклону на півдні виникатиме сильніший вітер східних напрямків. Тому погода нагадуватиме - єгипетську. При цьому буде сонячно, окрім південних областей. Докладніше про температурний фон та інші погодні умови в Одесі та області розповіли в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі