Новини Одеси 27.08.2024

Головні новини Одеси за 27 серпня 2024 року

Поліцейські розслідують обставини смертельної ДТП у Подільському районі Одеської області, де легковий автомобіль зіткнувся з мотоциклом. У результаті 18 річний водій байка зазнав тяжких травм і помер у лікарні.

Жорстоко побив товариша і кинув помирати на вулиці. Поліція затримала мешканця Одеської області, з вини якого загинула людина.

В Одесі під час нещодавньої грози, блискавка влучила у купол храму, пожежу гасили близько 50-ти рятувальників. На щастя, люди не постраждали.

На жаль, через складну ситуацію Укренерго змушене знову ввести екстрені відключення в Одеській області. Наразі графіки відключень не діють. Енергетики просять громадян економно споживати електроенергію. Це допоможе зменшити кількість і тривалість відключень, наголошують фахівці.

На початку навчального року в Україні у повному обсязі запрацює застосунок «Мрія». Освітній цифровий ресурс запровадить останні розробки у галузі штучного інтелекту для вчителів та учнів у школах країни.

Не секрет, що з кожним роком при лікуванні медики все більше зосереджуються на тісному зв'язку між психологічним станом та фізичним здоров'ям людини. Науковці давно підтвердили пряму залежність між цими чинниками. Наприклад, відомо, що постійні стреси негативно впливають на роботу імунної системи, а позитивні емоції навпаки допомагають їй. В тому числі більше та якісніше прожити. У нашому наступному матеріалі завідуюча лабораторією імунології Інституту імені Філатова Людмила Величко розповідає про секрети довголіття.

Навіть під час воєнного стану санаторії та «Укр-проф-оздорОвниці» працюють. Серед них відомий одеський «Куяльник» або клінічний санаторій імені Пирогова, в якому не тільки лікуються від хвороб шкіри, хребта та дихальних шляхів, а й живуть одесити – у гуртожитках, споруджених у минулому столітті. Хтось може їм позаздрити: у дворі бювет із лікувальною водою, за 5 хвилин узбережжя лиману з цілющою гряззю. Однак мешканці незадоволені зростанням оплати за комунальні послуги, яка, на їх погляд невиправдана.

Безліч екологічних проблем принесла війна. Але ми і самі забруднюємо нашу природу й нашу планету. Мова йде про пластик. Без нього у сучасному світі обійтися практично неможливо, але якщо кожен буде намагатися хоча б зменшити об’єми його використання – це була б суттєва допомога – і самому собі, і навколишньому середовищу.

Коли ми вживаємо напої або їжу з пластикового пОсуду, треба розуміти, що в організм потрапляють також і мікро частини пластику – говорять вчені. А це – шкодить нашому організму.

Вони захищають і небо від ворожих атак дронами та ракетами, і прикривають наші піхотні підрозділи, а між бойовими чергуваннями українські зенітники проводять тренування, які покликані вдосконалити злагодженість та відточити відповідні навички. Наші колеги – військові кореспонденти Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз поспілкувалися із стрілками ЗСУ.

В Одеській області судитимуть чиновників Держпродспоживслужби за побори із зернотрейдерів. Вони вимагали гроші за видачу фіто-санітарних сертифікатів.

Сонячна мамалИга, борщ з півнем, кавармА з баранини, судак у кленовому сиропі: страви Бессарабії – пікантні, гострі та ніжні, але неодмінно смачні, зібрані у новій кулінарній книзі одеситки Олени Беседовської. З авторкою поспілкувалися наші кореспонденти.

Фотографуючи, ми документуємо своє життя та історію. Постаті відомих людей міста, та місця, які сьогодні знає кожен мешканець Одеси, зберігаються в альбомі у колекціонера Анатолія Дроздовського. Про унікальні одеські знімки, та фотографів які створювали історичні кадри, дізнавалися наші кореспонденти.

“Старі фотографії на стіл розклади”. Фотоальбоми зі старими або тільки надрукованими фотокартками, є гарними спогадами, які можна переглядати і ностальгувати навіть в умовах блекауту. Опитані нами мешканці Одеси розповіли чи зберігають вони паперові версії спогадів.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі