Новини Одеси 21.08.2024

Головні новини Одеси за 21 серпня 2024 року

Під Одесою п'яні хлопці зґвалтували односельчанку і зняли злочин на телефон. Фігурантів затримали, їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Забив до смерті власного батька - на Одещині затримали молодого чоловіка, який під час звичайної побутової сварки жорстоко розправився з батьком.

Після масштабних відключень ситуація з електропостачанням в Україні поліпшилася, хоча зараз, у зв’язку зі спекою, електрику знову відключають, хоч і на нетривалий час. Що слід очікувати споживачам цієї зими - своїми прогнозами поділився столичний експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук.

Тим часом ворог не зупиняє обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури. Минулої ночі у Миколаївській області внаслідок падіння ворожого дрону було пошкоджено енергетичне обладнання. Станом на 20-те серпня через бойові дії та з інших причин повністю або частково без енергопостачання залишалися 550 населених пунктів України.

В Одесі автомобіль в'їхав у стовп і перекинувся. Водія затиснуло в салоні - на допомогу викликали рятувальників.

В Одесі судитимуть співробітника ТЦК, який забезпечив «білими квитками» майже півтори сотні людей і отримав за це мільйон доларів. Фігуранту загрожує до 6-ти років позбавлення волі.

До початку навчального року лишається все менше часу, тож вибір шкільного рюкзака стає одним з найважливіших етапів підготовки дитини до школи. І головне в цьому питанні – далеко не колір. Як правильно підібрати наплічник та як його носити, щоб не завдати шкоди здоров’ю, дізнавалися наші кореспонденти.

Акваскутер, гідрокостюм і ласти - на Одещині затримали ухильника, який намагався втекти з країни через Дунай. Хлопець пояснив, що таким чином хотів потрапити до румунського села Плаура, а згодом - до Німеччини для подальшого працевлаштування.

Хотіла спалити залишки сухих гілок, а спровокувала масштабну пожежу. Попередження рятівників розуміють не всі громадяни.

Сарматський кинджал 2-ге століття до н.е., фігурне лезо римського типу 1-ше століття, сокира-бердиш 17-те століття: цінні артефакти одеська митниця виявила при спробах їх незаконного переміщення через кордон. Тепер вони поповнять унікальну колекцію зброї Одеського історико-краєзнавчого музею. Експонати вже бачили наші кореспонденти.

Календарне літо закінчується, але, як зазначають метеорологи, температурне літо в цьому році радуватиме мешканців України й у перший осінній місяць. А ось досить високі температури протримаються майже до кінця серпня, стверджують фахівці. Докладнішим прогнозом на кінець серпня та вересень поділилися спеціалісти Українського гідрометеорологічного центру.

Містяни, які мають заборгованість за спожиті комунальні послуги, можуть укласти договір реструктуризації, тобто оплати боргу частинами. Укласти договір можна як офлайн, так і в онлайн-режимі, якщо споживач перебуває за межами міста чи країни – повідомляють у міськраді.

Розпочалася заборона на промисловий і любительський вилов азово-чорноморських кефалей у період їх масового нересту. До 10-го вересня за вилов цієї риби будуть штрафувати. Передбачені і кримінальні відповідальність.

І повернемося до теми вибору рюкзака. Новий навчальний рік вже не за горами, а батьки продовжують готувати дітей до школи, в тому числі і купляючи необхідні речі, зокрема й рюкзаки. Мешканці Одеси поділилися своїм досвідом та порадами щодо вибору належного наплічника для школяра.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі