Новини Одеси 16.08.2024

Головні новини Одеси за 16 серпня 2024 року

На облік до 25 років без ВЛК. Уряд запроваджує експериментальні зміни щодо військового обліку. Що передбачають нововведення –далі у випуску.

В Одесі затримали групу підлітків - диверсантів. У поліції стверджують, що діяли вони на замовлення ворожої спецслужби. Двом юнакам і 15-річній дівчинці загрожує довічне ув'язнення.

Низка серйозних аварій сталася на дорогах Одеської області - двоє загиблих, четверо постраждалих.

Ще одну смертельну ДТП спровокували підлітки в Ізмаїльському районі - їхній байк виїхав на зустрічну смугу і лоб у лоб зіткнувся з іншим мотоциклом.

В Одеському районі зіткнулися два легковики - в результаті серйозно постраждала 50-річна жінка-пасажир авто.

У Болграді водій легковика хотів об'їхати яму на дорозі, не впорався з керуванням і зачепив мотоцикл. 17-річний водій байка впав і зламав ногу.

Запорукою нормалізації стану здоров’я часто є своєчасне звернення до лікаря. Це стосується, зокрема, захворювань серцево-судинної системи. У особливо серйозних випадках пацієнти потребують консультацій столичних спеціалістів та проведення операцій на відкритому серці. Завдяки співпраці одеської міської лікарні з київським Інститутом серця, пацієнти можуть отримувати консультації столичних кардіохірургів в Одесі і за необхідністю одержувати направлення на операцію до Київу.

Для пацієнтів налагоджена співпраця фахівців одеської лікарні та київських колег дає можливість одержувати консультації в рідному місті, не витрачати час на поїздки до Київу, тим більше, що для людей з серйозними проблемами подорожі можуть стати небезпечними.

Ринок праці цьогоріч дивує, так можна було б сказати. Адже кількість пропозицій роботи на ньому перевищила рівень довоєнного 21-го року. однак фахівці з питань зайнятості розуміють, що це відбувається не за рахунок створення великого числа нових підприємств і робочих місць. А через об’єктивні процеси масової міграції та мобілізації. Про те, кого запрошують на роботу в Одесі саме влітку й восени – нашій знімальній групі розповіли у Центрі зайнятості.

До початку навчального року лишилося два тижні. А це означає, що батькам вже слід поквапитись і готувати все необхідне до школи. Комусь окрім зошитів, ручок та рюкзаків – необхідна й шкільна форма й одяг для факультативних занять. А це вже збільшує обсяги витрат. Про підготовчі будні до навчального процесу наші кориспонденти дізнавалися у батьків і юних здобувачів знань - на вулицях міста.

Одеські котики стали одним з символів Одеси. Ними милуються, їх підкормлюють, малюють та прикрашають місто скульптурами котів. Але тварини на вулицях – не є нормою. В одеському притулку для тварин, окрім собак, є й котики. Як і чому вони там опиняються – дізнавалися наші кореспонденти.

Що запропонувати прочитати сучасній дитині? Це питання хвилює багатьох батьків, адже дітей вабить світ різноманітних гаджетів, але й не тільки. Рекомендації в ефірі телеканалу Град від кандидатки філологічних наук Ірини Нечиталюк.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі