Новини Одеси 15.08.2024

Головні новини Одеси за 15 серпня 2024 року

Увечері 14 серпня російські військові атакували Одесу балістичною ракетою. Потужний вибух прогримів після оголошення повітряної тривоги. Метою агресора стала припортова цивільна інфраструктура. Поранення різного ступеня тяжкості дістали двоє людей - 39річна працівниця порту і 43-річний водій зерновоза. Обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Одночасно з прильотом у центрі міста спалахнула пожежа в житловому будинку на вулиці Софіївській. З ракетним обстрілом вона не пов'язана – наголосили у прес-службі ДСНС.

В результаті ракетного удару ворога ввечері 14 серпня вибуховою хвилею пошкоджено 8 будинків. Попередньо вибито більше 30 вікон в 19 квартирах. Комунальники продовжують обстеження будинків. За допомогою та консультацією щодо оформлення матеріальної допомоги на заміну вибитих вікон  можна звертатися до Приморської райадміністрації.

Торгували гуманітарною військовою технікою. На Одещині затримали військовослужбовця та його спільника, які планували продати броньовані мікроавтобуси та привласнити гроші.

Продавав гранатами, тротилом і набоями - на лаву підсудних відправили одесита, який за 2,5 тисячі доларів продав цілий арсенал вибухівки та боєприпасів.

Україна та Молдова тепер будуть проводити консультації у випадках будівництва об’єктів, які потенційно можуть впливати на екологію. Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про імплементацію Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті було підписано в Одесі у четвер.

Міністерство соціальної політики України ініціює радикальні зміни в системі соціального захисту і пропонує скасувати "прожитковий мінімум". Такий крок зумовлений невідповідністю його нинішнього показника реальним потребам громадян, особливо вразливих верств населення. Законопроект знаходиться на завершальній стадії розробки та очікує розгляду Верховною Радою. За коментарем по цій темі ми звернулися до експерта Інституту демографії НАН України Людмили Черенько.

Одещина досягла значних успіхів у зборі ранніх зернових. А також за прогнозами на 92% буде забезпечена власними овочевими культурами Це важливі показники для продовольчої безпеки регіону. Водночас побоювання викликають урожаї кукурудзи і соняшника, які формувались у липневу спеку. Але результати за ними будуть відомі пізніше, розповіли в Одеській обласній військовій адміністрації.

Побив знайомого і кинув помирати біля дороги. На Одещині до 7ми років ув'язнення засудили чоловіка, який позбавив життя свого приятеля.

Канабіс та ефедрин - на Одещині за контрабанду наркотиків затримали двох жінок.  Фігуранткам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вони - представники найсучаснішої професії у Збройних силах України. Підрозділи, які складаються з операторів дронів та інших військовослужбовців, які обслуговують БПЛА, нині створюються у всіх видах і родах військ. Герої сюжету наших колег військових кореспондентів Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз – морські піхотинці, які вправно оволодівають усіма таємницями цієї справи й активно знищують техніку, озброєння та живу силу противника.

Вони жили на нашій планеті задовго до появи людей. Належать до класу Плазунів, ряду Лускаті та мають кінцівки з кігтями. Найбільш відомими серед них є гекони, ігуани, варани, агами, веретенниці, хамелеони, безногі ящірки та сцинки. У цих тварин є навіть своє власне свято Всесвітній день Ящірки, яке відзначають у середині серпня й про них піде мова в нашому наступному матеріалі.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі