Новини Одеси 14.08.2024

Головні новини Одеси за 14 серпня 2024 року

30 рятувальників гасили пожежу в центрі Одеси. На Дерибасівській горіла квартира у двоповерховому будинку. Господаря житла врятувати не вдалося.

А на Миколаївській дорозі в Одесі горів склад. Вогонь охопив 200 квадратних метрів, обійшлося без постраждалих.

У середу рано вранці в Одесі на смерть розбилася трирічна дитина. Трагедія сталася у Пересипському районі. Поки мати відійшла на кухню, дівчинка, вибралася з ліжечка, залізла на підвіконня і, спершись на москітну сітку, випала з вікна квартири на п'ятому поверсі. Дитина померла до приїзду «швидкої». Зазначається, що до цього трагічного випадку сім'я у поле зору правоохоронців не потрапляла і на обліку в соцслужбах не перебувала. Поліцейські вкотре закликають батьків, дбати про безпеку малечі і не залишайте дітлахів без нагляду.

Надання соціальних послуг ветеранам, підтримка малозабезпечених верств населення, підготовка до опалювального сезону – ці та інші питання обговорювалися під час візиту в Одеську область віце-прем’єр міністра України Ірини Верещук. За її словами, наш регіон є лідером в питаннях ветеранської політики.

Міністерство соціальної політики України ініціює радикальні зміни в системі соціального захисту і пропонує скасувати "прожитковий мінімум". Такий крок зумовлений невідповідністю його нинішнього показника реальним потребам громадян, особливо вразливих верств населення. Законопроект знаходиться на завершальній стадії розробки та очікує розгляду Верховною Радою. Для оцінки доцільності цієї ініціативи ми звернулися до експерта Інституту демографії НАН України Людмили Черенько.

В Україні є багато людей, чиї спеціальності та професійні навички не відповідають потребам сучасних роботодавців. Про це все частіше кажуть фахівці з персоналу. Воєнний час змінив потреби суспільства. І для того, аби українці мали змогу підвищити чи змінити кваліфікацію, держава розробила декілька програм. Поширені серед них це навчання в центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості й отримання ваучера на навчання.

Незважаючи на постійну загрозу ворожих обстрілів і повітряних тривог, українці постійно знаходять свої способи, як розлабитися й відволіктися від стресу воєнного часу. Мешканці Одеси розповіли про те, як їм вдається відновлювати сили, та чи знаходять вони час для цього.

Вони заглядають в очі відвідувачам – з надією, що сподобаються і їх візьмуть у сім’ю. Деякі, навпаки, виказують агресію – бо втратили довіру людей. У кожного підопічного притулку для захисту та допомоги безпритульним тваринам – своя історія, частіше за все – дуже сумна. Але іноді – з щасливим кінцем. Свідками однієї з таких щасливих історій стали наші кореспонденти.

З початком війни безпритульних собак в Одесі побільшало, бо хтось поїхав і кинув своїх вихованців напризволяще долі. Також співробітники притулку разом з волонтерами рятували тварин з Херсонщини, після підриву дамби.

Зарізав молодшого приятеля за нешанобливе ставлення. В Одесі затримали іноземця, якого підозрюють у вбивстві співвітчизника. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Завозили кокаїн під виглядом порошку для прання - правоохоронці ліквідували канал контрабанди наркотиків і вилучили кокаїн на суму майже 2,5 мільйона гривень.

Щонайменше 54% українців читають українською мовою, цей показник суттєво зріс після повномасштабного вторгнення, свідчить дослідження, проведене експертами Українського інституту книги. Запит на літературу рідною мовою тільки зростає, підтверджують в одеських бібліотеках. Які книги варто прочитати в останні тижні літа - дивіться далі.

Після досить комфортної погоди з помірними температурними показниками, спека знов повертається на територію України, зокрема на Одещину. У найближчі дні очікується мінлива хмарність без опадів з більш-менш слабким вітром. Але температура повітря з кожним днем поступово буде підвищуватись. Про це розповіли у Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі