Новини Одеси 08.08.2024

Головні новини Одеси за 8 серпня 2024 року

На Одещині 10-річний хлопчик потрапив під потяг. На щастя, дитина жива, хоча й зазнала серйозних травм. Трагедія сталася в селі Володимирівка Роздільнянського району -дитина пішла з дому, коли батьки спали, а за селом вийшла на залізничну колію якраз перед вантажним потягом. Машиніст подав звукові сигнали і застосував екстрене гальмування, але уникнути наїзду не зміг. Дитину відвезли до лікарні, де їй діагностували важку черепно-мозкову травму.

Застрелив і вивіз тіло за село. В Одеській області затримали пенсіонера, якого підозрюють у вбивстві пасинка.

В Одеській області затримали заступника командира військової частини, який організував дистанційну службу для військових і привласнив 20 млн грн.

Триста літрів пального, або еквівалент у грошах. І ще одне правопорушення у лавах військовослужбовців. На Одещині затримали співробітника ТЦК, який вимагав хабар за бронювання від мобілізації.

У 2024 році смертність в Україні утричі перевищує народжуваність – такі данні фахівців міністерства юстиції. Повномасштабне вторгнення посилило зменшення населення країни. Яка наразі демографічна ситуація в країні, у яких регіонах найвищі показники та які прогнози – коментує професор інституту демографії та проблем якості життя НАН України Дмитро Шушпанов.

І далі про емоційні стани українців і про відношення до змін. Трансформувати імідж чи перейти на іншу роботу, чи взагалі переглянути напрямок своєї діяльності. А може переїхати в інше місто чи навіть змінити країну проживання. Деяким наважитися на новий життєвий сценарій легше, іншим складныше. Кореспонденти ГРАД запитали перехожих - чи думали вони колись про кардинальні зміни у своєму житті. Відповіді - у нашому матеріалі.

Дорожні знаки сучасного зразка були встановлені вперше у Франції у 1903 році. Вони пройшли довгий шлях, перш ніж стали такими, як ми звикли їх бачити на сучасних дорогах. Знаки допомагають нам правильно орієнтуватися на місцевості й уникати багатьох проблем у дорозі. У місті Одесі більше 12 тисяч дорожніх знаків. Як за ними доглядають комунальники під час воєнного стану – дізнавалась наша знімальна група.

Покатався і кинув у полі. В Одесі затримали стажера автомийки, який заради гострих відчуттів поцупив дорогий автомобіль.

Узбережжя Чорного моря став для українців черговим форпостом, оскільки одна з цілей ворога – повністю захопити Південь України. Захисники берегової лінії знаходяться на позиціях цілодобово, саме для того аби й надалі ламати плани загарбників. Наші колеги, військові кореспонденти Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз поспілкувалися із захисниками півдня.

Міссія здійснена. 10 років виповнилося з моменту прибуття космічного апарату "Розетта" до комети Чурюмова-Герасименко, відкритої українськими астрономами та названої на їхню честь. Про знакову подію для науковців та всіх, хто цікавиться астрономічними подіями розповіли в Одеській обсерваторії.

Синоптики Гідрометцентру Чорного та Азовського морів прогнозують повернення на території Одеського регіону спекотних температур, а ще й прихід антициклону із назвою «Лендер”, який передбачає сонячну погоду переважно без опадів.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі