Новини Одеси 06.08.2024

Головні новини Одеси за 6 серпня 2024 року

В Одеській області затримали чоловіка, який стріляв у дружину. Жінка, на щастя, залишилася жива, а її чоловіка помістили в сизо, йому загрожує до 8-ми років позбавлення волі.

Планував підпали ТЦК та об'єктів "Укрзалізниці": на Одещині затримали російського агента.

Більша частина сьогоднішнього випуску буде присвячена ситуації на дорогах. А ситуація, на жаль, погіршується, кількість ДТП і в Україні в цілому, і в Одеській області зростає. Збільшується і число зареєстрованих випадків керування автівками у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Пішоходи чомусь часто забувають, що вони теж є учасниками дорожнього руху. І правила існують і для них. Але і сумні випадки смертей та травмувань, і елементарне почуття самозбереження та здоровий сенс чомусь часто відходять на задній план, коли треба перейти проїжджу частину. В цьому переконалися наші кореспонденти.

Сховали серед коров'ячих туш у рефрижераторі. В Одеській області затримали іноземців, які намагалися вивезти з країни 16 чоловіків призовного віку. Подорож у холодильнику обійшлася кожному втікачу у 8 тисяч доларів.

А в Подільському районі зупинили мікроавтобус із правопорушниками - 8 ухильників та їхні перевізники намагалися незаконно виїхати до Придністровського регіону Молдови.

На самому початку серпня відбулися потужні спалахи та викиди плазми на поверхні сонця. Вплив такої активності зірки дуже скоро відчули жителі землі. Ці явища вплинули на якість зв'язку, а в деяких випадках на самопочуття людей. Зараз, за словами вчених, спостерігається невеличка пауза в активності світила, але наслідки цих та нових викидів земляни відчують вже за тиждень, розповіли в Одеському астрономічному товаристві.

Сонячна активність, стан екології, різка зміна температури повітря – ті та інші фактори впливають на стан здоров’я як дорослих, так і дітей. Щоб впевнитися, що дитина здорова, або заздалегідь виявити прояви того чи іншого захворювання, як мінімум раз на рік потрібно приводити її на профілактичний огляд – говорять лікарі.

Нововведення в пенсійному законодавстві. В Україні вступив в силу закон, який кардинально змінює підходи до зарахування стажу, отриманому за кордоном. Про виплату пенсій переселенцям з Криму, про нові умови зарахування стажу роботи в період до 1991 року, а також про інші положення нового закону розповів експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін.

І на завершення випуску повертаємося до теми безпеки на дорогах. Ще одним учасником дорожнього руху можна назвати світлофор. Хоч він і не рухається, але допомагає робити це всім іншим. Є й привід розповісти про нього – Міжнародний день світлофора, який відзначили цього тижня. Свято виникло на честь події 5-го серпня 1914-го року, коли в американському місті Клівленді з'явився перший попередник сучасних пристроїв. Він мав червоний і зелений ліхтарі, а під час перемикання світла видавав звуковий сигнал. Наша знімальна група побувала в комунальній установі Одеси, яка опікується сотнями світлофорів. І дізналася, які пристрої застосовуються в місті-мільйоннику сьогодні.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі