Новини Одеси 03.08.2024

Головні новини Одеси за 3 серпня 2024 року

20 000 першокласників Одещини готуються сісти за шкільні парти 1 вересня, повідомили в Одеській ОВА. В очному форматі планують працювати близько 600 шкіл. Наразі в області продовжується робота щодо забезпечення освітніх закладів укриттями.

Залишається останній місяць літа і вже час подумати про початок навчального року, акцентують фахівці. Особливо значущий цей момент для тих, хто йде у перший клас. У якому віці доцільніше віддати дитину до школи, як заохотити до навчання і які види відпочинку запропонувати, розповіла психолог Наталія Коцюба.

Ситуація на фронті остається загрозливою, особливо на Торецько-Покровському напрямку. Але далека від критичної, - запевняє воєнний аналітик Олександр Коваленко. Як можуть змінити її літаки-винищувачі Ф-16 і до чого слід готуватися Одесі, дивіться далі.

Хоч і не літають, проте крила мають. Вони виготовляють самі та опановують нові модифікації дронів. Як наші українські захисники стають операторами БПЛА. Грунтовне навчання «Крилатого ескадрону» однієї з бригад ЗСУ, бачили військові кореспонденти Телерадіостудії Міністерства оборони України Бриз.

Відокремлені підрозділи ДП “Документ” відновило свою роботу за кордоном. Але приймають документи не у всіх. В свою чергу в Україні поновили практику одночасного виготовлення АЙ-ДІ та закордонного паспортів. Про все це та про інші міграційні новації в етері Граду розповіла начальник міграційної служби в Одеській області Олена Погребняк.

На початку серпня традиційно проходить Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. У чому користь природнього годування дитини материнським молоком, чи потрібно спеціально готуватися до цього та до якого віку можна годувати грудьми? Відповідають акушери-гінекологи.

Внести свій вклад в наближення перемоги сьогодні прагнуть майже всі – незалежно від віку та стану здоров’я. Люди з інвалідністю – підопічні одеського дитячого будинку-інтернату - займаються кропіткою роботою – в’яжуть речі, плетуть маскувальні сітки, а ще – створюють чудові бісерні картини та вишиванки. Про волонтерську діяльність інтернату дізнавалися наші кореспонденти. 

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі