Новини Одеси 01.08.2024

Головні новини Одеси за 1 серпня 2024 року

В Одеській області затримали російського диверсанта, який готував серію підпалів на об'єктах Укрзалізниці. Серед основних цілей були трансформаторні підстанції та релейні шафи на головних лініях залізничного сполучення регіону. У такий спосіб окупанти сподівалися заблокувати переміщення рухомих складів ЗСУ в напрямку передової.

"Зелений коридор" до Молдови за 9 тисяч доларів. В Одесі затримали рецидивіста, який організував незаконний бізнес на ухильниках і допомагав військовозобов'язаним чоловікам тікати з країни.

Сів п'яний за кермо і збив літню жінку.У Чорноморську затримали злісного порушника правил дорожнього руху. З'ясувалося, що близько півроку тому водія вже притягували до відповідальності за нетверезе водіння без документів.

Економіка України переживає складні часи, зіткнувшись з низкою викликів, пов'язаних з агресією з боку росії. Бюджет країни потребує значного поповнення. Через це уряд запропонував певні кроки, серед яких підвищення податків. Як це вплине на загальну економічну ситуацію в середині країни, зокрема на пересічних громадян, їх добробут та можливі шляхи виходу з кризи, розповів фінансовий аналітик Олексій Кущ.

Звертаємо увагу, що 02 серпня щороку вшановується Міжнародний день пам’яті жертв нацистського геноциду ромів. У 2024 році виповнюється 80-та річниця цього жахливого злочину.

20 000 першокласників Одещини готуються сісти за шкільні парти 1 вересня, повідомили в Одеській ОВА. В очному форматі планують працювати близько 600 шкіл. Наразі в області продовжується робота щодо забезпечення освітніх закладів укриттями.

Вони плетуть маскувальні сітки, в’яжуть шкарпетки та балаклави, вишивають бісером. Діти та підопічні з інтелектуальними порушеннями Одеського дитячого будинку-інтернату допомагають нашим захисникам та займаються творчістю. В день народження закладу гості свята, серед яких – і військові - мали можливість познайомитися з тим, чим сьогодні живе інтернат.

Сьогодні в дитячому будинку-інтернаті перебувають підопічні у віці від 18-ти років. Молодші вихованці знаходяться в евакуації на заході України. Тому є можливість розмістити в закладі нових вихованців. Бо допомога сьогодні потрібна багатьом сім’ям, де є люди з інвалідністю.

Обережно, амброзія! Кінець липня-початок серпня – період початку цвітіння однієї з найбільш алергенних рослин, що викликає дискомфорт у людей. Які симптоми алергії, як боротися з небезпечною рослиною і яким чином можна допомогти справитися організмові, який реагує на амброзію – дивіться далі.

У липні в акваторії Одеси не спостерігалось «цвітіння» морської води вздовж узбережжя. Хоча в північно-західній частині Чорного моря воно відбулось. Яким ще було море впродовж перших двох місяців літа й на що чекати – розповіли в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

В Одеській області затримали членів злочинної групи, які налагодили продаж великих партій наркотиків по всій Україні. Щомісячний дохід наркоділків становив близько 1,5 млн гривень.

Палила суху траву. На Одещині оштрафували жінку, яка спровокувала масштабну пожежу у полі.

Скільки людей, стільки й поглядів і вподобань, які стосується абсолютно всіх сфер життя. За результатами соціальних досліджень - найпопулярнішим видом дозвілля українців залишається перегляд кінострічок та читання. Які саме уподобання у мешканців Одеси цього літа, поцікавились наші кореспонденти.

І що до погоди на Одещині. Метеорологи прогнозують справжній південний коктейль: трохи дощу для свіжості, сонце для засмаги, і вітерець. Синоптики Гідрометцентру Чорного та Азовського морів інформують про спад аномальної спеки ще на тиждень мінімум.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі