Новини Одеси 31.07.2024

Головні новини Одеси за 31 липня 2024 року

У ніч проти середи російська армія здійснила одну з наймасовіших атак ударними БпЛА за весь час війни. Головною метою був Київ. Повітряна тривога в столиці тривала понад сім годин. Сили протиповітряної оборони знищили всі 89 дронів, зокрема 40 - на підступах до столиці. Також збили ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину. Дісталося й сусідній Херсонській області - там через обстріли пошкоджено понад 40 будинків, серед постраждалих - рятувальник і дівчина-підліток.

Українські контррозвідники затримали 17-річного одесита, якого підозрюють у підпалі вінницького військкомату. Хлопця взяли на гарячому після того, як він кинув коктейль Молотова в стіну і зняв загоряння на телефон, повідомили в СБУ.

Літо – найкраща пора року для тих, хто полюбляє їздити на велосипедах, мопедах та мотоциклах. Але водії двоколісного транспорту іноді забувають, що вони є повноправними учасниками дорожнього руху. Як результат – з початку літа зареєстровано 35 ДТП з участю байків, скутерів, мопедів.

Повага до інших учасників дорожнього руху та повага до законів – запорука безпеки для всіх. Тим не менш, не рідкі випадки, коли водії переобладнують автівки та встановлюють нестандартні номерні знаки, або закривають їх сіткою.

В Одесі відкрили Цифровий освітній центр для учнів. Це вже третій для міста, але перший у великому Пересипському районі. У приміщенні ліцею усі бажаючі хлопчики й дівчатка впродовж літа й після нього можуть надолужити прогалини в знаннях, отримати нові навички й потоваришувати з новими друзями. Усе це – за допомогою найсучаснішого цифрового обладнання та інноваційних навчальних програм.

У цифрових освітніх центрах Одеси педагоги застосовуватимуть штучний інтелект, освіту через гру «Майнкрафт», «Убер-школу» та методики «перегорнутого класу» тощо.

Незаконно переправляла жінок закордон. 56-річна одеситка пообіцяла двом жінкам, які перебували у скрутному матеріальному становищі поїздку за кордон на екскурсію і обманом вивезла до Румунії. Нацполіція продовжує роботу по протидії торгівлі людьми.

Обережно, амброзія! Кінець липня-початок серпня – період початку цвітіння однієї з найбільш алергенних рослин, що викликає дискомфорт у людей. Які симптоми алергії, як боротися з небезпечною рослиною і яким чином можна допомогти справитися організмові, який реагує на амброзію – дивіться далі.

Якісний сон відіграє ключову роль у розвитку та здоров'ї малечі. Педіатр Ольга Орел розповідає про важливість дотримання режиму сну та створення комфортних умов для засинання. Скільки годин сну потрібно дітям різного віку та чому рекомендовано не нехтувати денним відпочинком, далі у сюжеті.

Також варто не забувати про денний сон малечі, адже він є дуже важливим, наголошують фахівці.

Сьогодні неможливо уявити Одесу без літературного музею – без його виставок, презентацій видань та творчих зустрічей. Але все починалося порівняно недавно – всього біля чотирьох десятків років тому. «На хвилях нашої пам’яті» – виставку-спогад з такою назвою підготовано до 40-річчя відкриття експозиції музею.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі