Новини Одеси 29.07.2024

Головні новини Одеси за 29 липня 2024 року

42-і дорожньо-транспортних пригоди за участю дітей зафіксовано в Одеському регіоні с початку літа – повідомили у патрульній поліції. Один неповнолітній загинув, 47 травмовані.

Ще двоє підлітків отримали серйозні травми, коли їхній мотоцикл протаранив легковик. Аварія сталася пізно ввечері на вул. Ак. Воробйова.

Ще один мотоцикліст травмувався в Приморському районі Одеси - легковик і байк одночасно виїхали на перехрестя, де і сталося зіткнення.

А на Одещині п'яний водій легковика виїхав на зустрічну смугу і спровокував лобове зіткнення з мотоциклом - постраждали троє людей.

В Одесі під колеса поїзда потрапив 21-річний хлопець, він переходив залізничну колію в навушниках і не почув шуму поїзда, що наближався.

Працювали на фсб і знищили понад 15 службових позашляховиків. В Одесі затримали підозрюваних у серії підпалів автомобілів військових.

Найспекотнішим місяцем одеського літа традиційно вважається липень. Але синоптики прогнозують, що цьогоріч і в серпні буде дуже жарко. А поки що спека повертається до нас вдень, уночі поступаючись місцем прохолодному повітрю. Які дієві рецепти від духоти використовують одесити – дізнавалася наша знімальна група.

Натуральний одяг, обов’язковий режим пиття, паузи під час жаркого робочого дня хоча б на 15 хвилин – це все дуже важливо для такого літа, яке сьогодні за вікном, стверджують лікарі. Також неодмінно дбати і про тих, хто поряд, а саме – домашніх улюбленців і бездомних тварин, наголошують одесити.

За інформацією лікарів-педіатрів - щотижня до одеських мед-закладів звертаються батьки із симптомами кишкової інфекції у дітей. Порівняно із минулим місяцем, маленьких пацієнтів із характерними симптомами стало більше. Які перші ознаки захворювання, як вберегти малечу та надати першу допомогу, дізнавалися наші кореспонденти.

В Одеській області на кордоні з Молдовою затримали ухильника-плавця. Чоловік ховався в заростях очерету у Кучурганському водосховищі і хотів вплав дістатися Придністров'я.

В Одесі затримали іноземного нарко-дилера. Чоловіка взяли на гарячому під час продажу канабісу.

Найбільша кішка планети перебуває під загрозою зникнення. Такі рідкісні та вразливі тварини, які занесені до Міжнародної червоної книги, як тигри - в Україні лише у зоопарках. Директор Одеського звіринця Ігор Біляков розповідає про повадки, особливості цих величних хижаків та їх збереження.

17% українців читають щодня, тобто майже кожен п’ятий: свідчить дослідження від Українського інституту книги. Влітку збільшується кількість і тих, хто приходить за книгою до бібліотеки. Що почитати дорослим і дітям, і як читання зробити приємною та корисною звичкою, свої рекомендації дають одеські бібліотекарі.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі