Новини Одеси 22.07.2024

Головні новини Одеси за 22 липня 2024 року

Аварія з потерпілими під Одесою - водій іномарки грубо порушив правила дорожнього руху і спровокував зіткнення з іншим автомобілем.

Трагедія в Одеському порту - двоє чоловіків опинилися під завалами складу - один із них загинув. Ймовірна причина обвалення - порушення техніки безпеки під час будівельних робіт.

А в Одеському районі через розгерметизацію газового балона і подальшу пожежу постраждали 2 людини. Пожежа спалахнула в селі Лиманка - горіли перекриття та дах 2-поверхового приватного будинку, внаслідок отруєнням продуктами горіння та опіків зазнали господарі, чоловіка та жінку госпіталізували.

Майже кожен день рятівники під час незвичайної спеки виїжджають на пожежі. Горить трава, мусор, виникають загоряння й в квартирах. І причиною можуть стати такі необхідні під час відключення електрики генератори або павербанки – якщо порушувати правила їхнього використання. Про поточну ситуацію на Одещині розповіли в головному управлінні ДСНС в Одеській області.

На Одещині двоє чоловіків торгували зброєю та боєприпасами - їх затримали на місці злочину під час продажу клієнту автомата калашникова та двох сотень патронів до нього.

За 3,5 тис. доларів обіцяв «зелений коридор» до сусідньої країни: в Одесі затримали чоловіка, який допомагав військовозобов'язаним виїхати з країни.

«В очікуванні літа». Таку життєстверджуючу назву має нова колекція відомої одеської дизайнерки Олени Годіс, що була презентована на 22-му сезоні Odessa Fashion Week. Захід відбувся в Південній Пальмірі й разом зі святом моди мав важливу соціальну складову. Замість професійних моделей одяг демонстрували українки з різних міст, відмінні за віком і родом занять, які доказали собі й глядачам, що опановувати нове в житті завжди своєчасно.

В Одесі пройшов довгоочікуваний дощ. Але – не у всіх районах міста. Екологи вже давно називають таке явище – повуличним дощем.

Ситуація на дорогах багато в чому залежить від роботи світлофорів. Якщо на складному перехресті він не працює, рух автотранспорту значно ускладнюється, пішоходам теж непросто перетнути проїжджу частину. Через постійне відключення електрики в Одесі модернізують світлофорне обладнання. Роботи проводитимуться поетапно. За допомогою накопичувачів оновлені світлофори зможуть певний час працювати без централізованого постачання електроенергії – розповіли фіхівці.

Індекс споживчих цін, або індекс інфляції, по Одеській області в червні становив 102 з половиною відсотки. Для порівняння, по Україні в цілому цей показник трошки нижче - 102,2% - повідомили в Головному управлінні статистики в Одеській області.

22 липня відзначається всесвітній день мозку. Дата покликана нагадати про роль цього важливого органу, а також про захворювання головного мозку, адже їхня кількість тільки збільшується: в Україні щороку фіксується 140 тисяч випадків інсульту. Перша допомога, можливості лікування та профілактики. Саме про це піде мова у нашому репортажі.

В Одеській області голову сільради та чиновників підозрюють у розкраданні близько півтора млн гривень на відновленні зруйнованих обстрілами будинків. Крім цього, фігуранти працевлаштовували фіктивних працівників і нараховували їм заробітну плату. Голові селищної ради, керівнику комунального підприємства, підряднику та інженеру з технагляду загрожує до 12 років позбавлення волі.

Заміна посвідчення водія на нове. Сьогодні необхідність це зробити не викликає ніяких негативних емоцій, бо робиться це швидко і без проблем. Як саме – розповіли в регіональному сервісному центрі МВС.

Тим, хто прийде обмінювати посвідчення водія в сервісний центр МВС, необов’язково приносити з собою оригінали документів – якщо вони є в електронному вигляді в застосунку Дія – наголошують в сервісному3 центрі МВС.

Від надмірної спеки страждають не тільки більшість людей та тварин, але й рослини – в садах, парках, і, звісно, ті, які прикрашають наші оселі або офіси. І якщо лісовим або степовим деревам, кущам та квітам залишається тільки чекати на дощ, то здоров’я кімнатних залежить від того, наскільки дбайливі в них хазяїва. Як захистити домашні рослини при дуже спекотній погоді – ми дізнавалися в ботанічному саду одеського національного університету імені Мечникова.

Ми відповідальні за все живе, що є поряд з нами, в тому числі – і за рослини. Тому під час погодних умов, які є непривичними для квітів або кущів, треба приділяти їм особливу увагу – говорять фахівці.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі