Новини Одеси 19.07.2024

Головні новини Одеси за 19 липня 2024 року

В Одеській області затримали 19-річну дівчину, яка вдарила ножем квартирантку. Тепер їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

У центрі Одеси стався інцидент за участю поліцейських і групи перехожих. У районі привозу патрульні зупинили автомобіль BMW і виявили у керманича ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік поводився агресивно, нецензурно висловлювався і чинив опір. Біля службового авто зібрався натовп людей, які намагалися допомогти чоловікові втекти. Одна з жінок вирвала у поліцейського вогнепальну зброю і розірвала формений одяг. У відповідь патрульний застосував газовий балончик і зробив попереджувальний вистріл у повітря. Інцидент прокоментували у прес-службі ГУНП Одеської області.

Російські війська атакували Одеську область увечері 18 липня балістикою з території тимчасово окупованого Криму. Ракету знищили українські захисники. Повідомляється, що ймовірно йдеться про балістичну «Іскандер М», яку в небі над Одесою збили вперше. За ніч фахівці змогли ідентифікувати уламки ракети і встановити її тип, повідомили у прес-службі повітряних сил ЗСУ.

Масштабна аварія на водогоні у центрі Одеси залишила без води значну частину міста. Відновлювальні роботи тривають і вдень і вночі вже понад добу. До ремонту залучені всі доступні аварійні бригади "Інфоксводоканалу". У зв'язку з відсутністю водопостачання комунальні служби організували для містян підвоз води.

У липні фіксуються нові рекордні показники температури, надзвичайна спека впливає у тому числі на вирощування агропродукції. Які культури потерпають від високих температур, як може допомогти зрошення, які екзотичні фрукти вже добре зростають на півдні Одеського регіону розповів Михайло Брошков, ректор Одеського державного аграрного університету.

Воєнний стан загострює проблеми. Але коли в місті є перевірена часом модель взаємодії депутата, комунальників і місцевих жителів, - вирішуються питання, що здавалися надскладними. Наприклад, у Київському районі Одеси у воєнний період не зупиняється робота програми «Дім, в якому ми живемо» депутата міськради Дмитра Танцюри.
 
Купальний сезон у розпалі, проте відпочинок біля води, зокрема купання у водоймах несе певну небезпеку, якщо не дотримуватись правил поведінки. З початку року в Одеській області у воді загинуло 9 людей, тому рятувальники у черговий раз нагадують відпочиваючим про необхідність бути пильними, особливо під час спеки.
 
Якщо наші військові роблять все й навіть більше задля перемоги на полі бою, то українські спортсмени та спортсменки також на «передовій» спортивної арени, аби відстояти честь країни на Олімпіаді, кожен у своєму виді. Незабаром наша збірна команда з фехтування буде виборювати у Парижі місця на спортивному олімпі. Зараз проходять інтенсивні тренування та підготовка. Кореспонденти ТРК Град зв'язалися з шаблісткою Аліною Комащук, яка розповіла про атмосферу підготовки до Олімпіади-2024.

Тисяча доларів за «бронь» від мобілізації. В Одесі викрили та затримали посадовця облдержадміністрації, який за гроші обіцяв вирішити питання про бронювання працівників одного з підприємств. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Одеській області затримали чоловіка за незаконний продаж психотропів. Нарко-торговцю загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На Одещині судитимуть браконьєрів, які незаконно наловили риби майже на мільйон гривень. Чоловікам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Мешканці Одеси все частіше зустрічають цих хитрих рудо-хвостих тваринок. Чи становлять лисиці небезпеку, як поводити себе при зустрічі із ними, та як ці маленькі пустунки переносять спеку, розповів директор одеського зоопарку Ігор Біляков.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі