Новини Одеси 17.07.2024

Головні новини Одеси за 17 липня 2024 року

Збили трьох неповнолітніх: адміністративна відповідальність очікує на жінок-водійок, одна з яких була у нетверезому стані. Обидві дорожньо-транспортні пригоди сталися в Київському районі Одеси.

В Україні продовжується хвиля підпалів автомобілів. Останніми днями ще кілька кримінальних проваджень було відкрито щодо згорілих автівок в Одесі.

Також у військовій адміністрації запевняють про кураторство й ситуації, яка склалася на ділянці україно-молдавського кордону в Паланці. Через велику кількість вантажівок, які стоять в загальній черзі, а іноді й перекривають дорогу, вимушені стояти в черзі й легкові автівки, і рейсові автобуси.

В Україні тривають найспекотніші дні. Найчастіше люди такі аномально високі температури - переносять важко. Лише невеликий відсоток симпатиків жаркого літа почуваються комфортно. Саме тому вони мають подбати про тих, хто дійсно потерпає у ці липневі екстремальні дні. Про те, як надати допомогу за потреби - медики детально з прикладами показали нашій знімальній групі.

І повертаючись до авто-теми більш у позитивному напрямку. Літо, попри війну, для багатьох людей – час відпусток та подорожей та можливість відволіктися від тривожних подій. Багато хто полюбляє подорожувати автомобілем. І якщо є така можливість, варто звернути увагу на водійське посвідчення, особливо якщо планується виїзд за кордон. Бо якщо посвідчення старого зразку, або якщо воно є тільки в електронному вигляді – у застосунку Дія – кордон перетнути ви не зможете – нагадують у сервісному центрі МВС.

На Одещині зросла кількість випадків захворювання на гострі кишкові інфекції. Переважна більшість хворих це діти до 4х років. Повідомляють фахівці Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

В Одеській області під час пожежі постраждав молодий чоловік. 26 річного мешканця Ізмаїла госпіталізували у важкому стані.

Крім того, масштабну пожежу гасили напередодні у Больградському районі - горіли суха трава та чагарники, вогонь швидко розповсюдився на площу понад 3, 5 гектарів. На щастя, люди не постраждали.

За півтора місяці літа в Одеському регіоні сталися майже 1700 пожеж, які знищили 800 гектарів землі та врожаю. Через сильну спеку ситуація залишається дуже напруженою, тому рятувальники вкотре закликають бути вкрай обережними та суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.

Олімпійські ігри об’єднують людей – навіть тих, хто в повсякденному житті спортом не дуже цікавиться. Але напевно 26-го липня, в день відкриття Олімпіади в Парижі, люди на різних континентах будуть дивитися відкриття цієї події, а потім – вболівати за її учасників. Одесу на іграх будуть представляти сім спортсменів. А в день відкриття Олімпіади в громадах області відбудуться підняття прапорів України та Олімпіади. В Одесі церемонія пройде в спорткомплексі «Олімпієць».

Невдала подорож до Молдови. В Одеській області затримали перевізника та чотирьох ухильників.

На Одещині на кордоні в автомобільній газовій установці знайшли контрабанду - громадянин Молдови намагався вивезти з України рідини для вейпа та газові балончики.

Можливий замор риби, навала медуз і водоростей, цвітіння фітопланктону - такі наслідки аномальної спеки для екології Чорного моря. Про стан морської води, екологічну ситуацію на одеському узбережжі та чи можна купатися у морі - дивіться далі у випуску.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі