Новини Одеси 15.07.2024

Головні новини Одеси за 15 липня 2024 року

СБУ затримала ворожого агента, який збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по Одесі. Серед пріоритетних цілей ворога були бойові позиції систем ППО, що захищають повітряний простір нашого міста. У разі захоплення Одещини, фігурант сподівався за протекцією російської спецслужби очолити "будівельне управління" окупаційної адміністрації.

В Одеській області прикордонник застрелив військового, який намагався нелегально перейти кордон. Трагедія сталася в Роздільнянському районі. Прикордонний загін зупинив автомобіль із чотирма пасажирами, двоє з них втекли. Під час розшуку один із втікачів нібито напав на прикордонника, а той здійснив кілька пострілів, які призвели до смерті чоловіка.

Вимагав з підлеглих плату за відгули. Правоохоронці викрили командира відділення одного з кораблів ВМС України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег.

У літню спеку й за великих морозів узимку, ми згадуємо, які слабкі в нас судини. А дбати про них треба на протязі всього року й не менш, ніж про будь-який інший орган тіла, наголошує директор міської лікарні Одеси Денис Сєбов. Цими жаркими днями зросла кількість звертань до кардіологів. І Денис Михайлович радить, як потрібно тримати у формі серцево-судинну систему.

Аномальна спека охопила більшу частину території України. І якщо в західних і північних регіонах спекотна погода надовго не затримається, то центральні, східні та наші південні райони перебуватимуть під палючим сонцем і за відсутності дощів впродовж найближчого тижня, прогнозують фахівці. Що, безумовно, позначиться і на врожаях.

Гідрометцентр Чорного та Азовського морів звітує про штормове попередження. 15 липня в Одесі очікується гроза, яка збережеться до кінця понеділка.

У цифрах – вище, у реальному житті значно скромніше. Світовий банк оголосив результати підрахунку рейтингів доходу громадян у різних країнах. Україна опинилася серед тих, де рівень доходів став вище за середні показники. Чи пов’язане це з доходами громадян? На що впливають такі рейтинги – ми дізнавалися у столичного експерта.
 
Отримати нове водійське посвідчення на заміну старого зразка за 20 хвилин. Про таку послугу вкотре нагадують громадянам співробітники сервісних центрів МВС в Одеській області. Докладніше про дану пропозицію, її практичну складову дивіться далі у нашому матеріалі. 

Найголовніше у роботі бойового медика – швидко доправити поранених для отримання стаціонарної медичної допомоги. Найскладніше робити це, перебуваючи у безпосередній близькості до ворожих позицій. У наступному репортАжі – історія парамедика Григорія, який у цивільному житті лікував тварин, а нині пройшов відповідну медичну підготовку і рятує морпіхів на передовій.

В Одеській області на кордоні затримали велику групу ухильників - майже три десятки чоловіків намагалися нелегально потрапити до Молдови.

Курортний сезон в Одесі у рОзпалі: вільних місць у готелях та на пляжах майже не знайти, але війна все ж позначається на туризмі. Скільки вартУє цьогорічний відпочинок в Одесі - дивіться далі.

Ті, без кого зоопарк не працюватиме. Мова йде про зоокіперів - співробітників, основним завданням яких - є піклування про тварин. Таку незвичну професію в Одеському зоопарку, замість спокійної пенсії опанував для себе пенсіонер Павло Петрович.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі