Новини Одеси 04.07.2024

Головні новини Одеси за 4 липня 2024 року

Чергові міжнародні навчання «Сі Бриз» за участю військовослужбовців ВМС Збройних сил України вже вдруге відбуваються у Північній Атлантиці. У порту шотландського міста Глазго відбулося урочисте відкриття. Наразі тривають тренування, присвячені протимінній діяльності в морі. Важливим елементом підготовки стало проведення практичних стрільб в морі з метою знищення небезпечних предметів.

Українці самі вирішуватимуть, на що першочергово підуть кошти з Держфонду регіонального розвитку під час процесу відновлення у своїх громадах. Відбуватиметься це шляхом голосування на порталі та у застосунку «Дія». Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування Олена Шуляк.

Правознавці, які опікуються питаннями внутрішньо переміщених осіб, розповіли про те, хто може отримати статус дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій в Україні. Сьогодні так звані «діти війни» не отримують окремих видів соціальної допомоги. Але вони мають право на певні пільги, про що в нашому матеріалі далі.

Створили пару і шпигували за морською охороною. В Одесі затримали нареченого і наречену, які коригували повітряні удари РФ по військовій інфраструктурі Сил оборони. 23річний одесит і його 18річна дівчина розвідували локації прикордонних загонів, що захищають акваторію Одеси. Аби отримати розвіддані, фігуранти обходили місцевість під виглядом прогулянок і фотографувалися на фоні потрібних об'єктів.

Крали гроші, зібрані на лікування тяжкохворих дітей і чекали приходу РФ. Правоохоронці затримали псевдо-волонтерів з Одеської та Полтавської областей.

Робота з перевезення зерна суховантажними суднами вже налагоджена, тепер черга – за відновленням контейнерного сполучення з портами Великої Одеси. Представники різних структур, які беруть участь в цьому процесі – Держмитслужби, бізнесу, місцевої влади, контейнерних ліній та терміналів – зібралися в Одеській митниці на виїзному розширеному засіданні Громадської ради при Держмитслужбі, щоб обговорити актуальні питання контейнерних перевезень.

Сприяє процесу відновлення морських контейнерних перевезень і той факт, що Туреччина, Болгарія, Румунія вже почали роботи щодо розмінування моря. А це – підвищення безпеки.

Більший врожай – менша ціна. В Україні продовжує зростати обсяг виробництва улюбленої багатьма громадянами ягоди - лохини. І це не дивлячись навіть на певну втрату врожаю у північних регіонах. Про нинішні тенденції ягідного сезону кореспондентам Граду розповів президент української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник.

На Одещині горів вантажний автомобіль, припаркований на узбіччі. Постраждав чоловік, який намагався самотужки загасити полум'я.

Рятувальники звертають увагу на зростання кількості пожеж . Тільки за останні дві доби в Одеській області сталося понад 100 загорянь на відкритій місцевості. Вигоріло майже 40 гектарів землі. Своєю чергою синоптики попереджають - У найближчі кілька днів у регіоні очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу.

Служба за контрактом або на умовах мобілізації. Проходження навчання та отримання спеціальності оператора безпілотника, зв’язківця, водія, кухаря, кінолога та інших. Прикордонники 26-го Одеського загону розповіли про переваги служби.

Умови служби за контрактом приблизно такі ж самі, що й за мобілізацією, але є певні відмінності – повідомили в прикордонному загоні.

Подорож до невизнаного Придністров'я за 8 тисяч доларів. В Одеській області на кордоні затримали групу ухильників та їхніх перевізників.

Ще одну масштабну пожежу гасили в Березівському районі. Горіли суха трава, дачний будинок і сараї. У наслідок цього постраждала літня жінка.

Рекордна спека триває вже понад тиждень і не збирається відступати. Синоптики Гідрометцентру Чорного та Азовського морів прогнозують продовження теплової хвилі, через вплив антициклону під назвою «Клаудіо» та обіцяють лише локальні нічні дощі.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі