Новини Одеси 03.07.2024

Головні новини Одеси за 3 липня 2024 року

В Ізмаїльському районі трагічно загинув підліток. 15річний хлопчик знайшов у лісі боєприпас, приніс його додому і спробував розібрати. У результаті пролунав вибух і спалахнула пожежа.

Чергові міжнародні навчання «Сі Бриз» за участю військовослужбовців ВМС Збройних сил України вже вдруге відбуваються у Північній Атлантиці. В порту шотландського міста Глазго відбулося урочисте відкриття. Наразі тривають тренування, присвячені протимінній діяльності в морі. Важливим елементом підготовки стало проведення практичних стрільб в морі з метою знищення небезпечних предметів.

Українці самі вирішуватимуть, на що саме підуть кошти під час відновлення у своїх громадах. Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк. Причому робити це будуть за допомогою сучасних цифрових технологій.

В Ізмаїлі практично вщент згорів приватний будинок. Під час пожежі серйозно постраждав господар, він отримав опіки 98% тіла і наступного дня помер у лікарні.

На Одещині два десятки рятувальників боролися ще з однією масштабною пожежею на відкритій місцевості - горіли чагарники та сухостій на площі понад півтора гектара. Обійшлося без постраждалих.

На вулиці звична одеська спека, а ще у непростий період чергового блекауту.
Кореспонденти Граду поцікавились у містян, так би мовити про «літні лайф-хаки». Як одесити справляються із задухою та охолоджуються під час виключень світла далі у матеріалі.

У липні на українців чекають помітні зміни у різних сферах життя. Стосуватимуться вони як тарифів на електроенергію, перерахунку субсидій, підвищення пенсій для певної категорії громадян та навіть кримінальну відповідальність за контрабанду.

24 ДТП трапилися з дітьми-пасажирами в Одесі з початку цього року. Про причини збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх, про правила використання авто-крісел, а також про те, яким чином батькам нагадувати дітям правила безпеки на дорозі, в ефірі телеканалу Град розповіла Алла Марченко, начальник прес-служби Управління патрульної поліції в Одеській області.

Більш ніж два мільйони громадян перетнули державний кордон в межах одеської області за 6 місяців поточного року. 540 з них надали прикордонникам підроблені документи. Про виявлені порушення, а також про особливості виїзду за межі України – дивіться в репортажі наших кореспондентів.

В Одесі затримали підозрюваних у серії підпалів квартир. Обидва фігуранти - рецидивісти з Кривого Рогу. Їм загрожує до 10 років в'язниці.

Три з половиною тисячі доларів за оформлення документів моряка! Поліцейські викрили та затримали посередника, який за гроші нібито вирішував питання з представниками державної кваліфікаційної комісії. Фігуранту загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна.

Україна знаходиться на 104-му місті по тривалості життя. Якщо в Сингапурі, Японії та Швейцарії середній вік мешканців більше, ніж 84 роки, то в Україні – 70, що нижче середньосвітового показника. Але українські вчені працюють над тим, як збільшити ці цифри за рахунок впровадження нових технологій в лікуванні цілого ряду захворювань. Про це розповів всесвітньо відомий професор, кардіолог Ілля Ємець, який завітав до Одеси.

Серцево-судинні захворювання знаходяться на першому місці у переліку причин смерті. І впровадження нових досягнень в медицині для подолання цих недугів – це підвищення тривалості життя, впевнені вчені.

Професійне невигорання - можливе. Про це говорили в ході дружньої зустрічі журналісти, представники громадських організацій, серед яких, до речі, є і психологи. А сама зустріч проходила – в кінно-спортивному комплексі.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі