Новини Одеси 01.07.2024

Головні новини Одеси за 1 липня 2024 року

Трагічна випадковість - в Одесі неповнолітня дівчина випадково застрелила хлопця з автомата Калашникова. Трагедія сталася в одній із квартир багатоповерхівки в Приморському районі. З'ясувалося, що компанія молодих людей - двоє військовослужбовців та їхні знайомі дівчата розпивали спиртне. Під час застілля 17-річна гостя захотіла розібрати та зібрати автомат власника квартири. Коли вона взяла зброю до рук, пролунали постріли. Кулі влучили у 23-річного військового. На жаль, від отриманих поранень він загинув на місці.

В Одесі позашляховик на пішохідному переході збив дитину. ДТП сталася на вулиці Балківській.

А в Одеському районі п'яний водій легкового авто виїхав на зустрічну смугу і збив пенсіонера на велосипеді. Нажаль від отриманих травм чоловік загинув на місці ДТП. 
 
Бартер з ухильниками - ділки намагалися вивезти з України призовників, а "клієнти" планували розплатитися за послугу фізичною працею, виконуючи сільськогосподарські роботи на угіддях у Молдові.

Водій громадського транспорту – професія, яка потребує певних навичків і знань. Бо задача водія  - не тільки перевозити пасажирів, а й надавати допомогу тим, хто її потребує. Мова йде про перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Сучасні одеські тролейбуси обладнані спеціальними пандусами, і водій має допомагати людині в інвалідному візку піднятися в салон та покинути його на зупинці.
 
У липні на українців чекають помітні зміни у різних сферах життя. Стосуватимуться вони як тарифів на електроенергію, перерахунку субсидій, підвищення пенсій для певної категорії громадян та навіть кримінальну відповідальність за контрабанду. 

Генератори, газові балончики, зарядні станції, повербанки: за більше ніж два роки повномасштабної війни українці навчилися жити з відключеннями електроенергії. Як під час блекаутів готують одесити, особливо якщо вдома електроплита, як зберігають продукти і від чого довелося відмовитися – ми запитали у містян.

Якщо раніше за літній сезон робили заморозки фруктів, ягід, овочей, то зараз це дуже ризиковано, говорять одесити, тому краще запасатися вітамінами одразу з’їдаючи сезонні продукти свіжими.

Фрукти і ягоди, мабуть, найбільш улюблена, порівнюючи з овочами, рослинна їжа влітку. Чому не слід ними зловживати, і який вплив мають фрукти і ягоди на наш організм – розповіла директор одеського центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Колоденко.

Від початку літа вогнеборці ліквідували понад 600 пожеж на відкритих територіях і у природних екосистемах. Вогонь знищив 250 гектарів української землі. Основні причини загорянь є поєднання двох факторів – високих температур та недбалість громадян.
 
Понад шість годин одеські рятувальники боролися з пожежею на полях зрошення. На щастя, обійшлося без серйозних наслідків і постраждалих.

“Невпевнений - не бери” – так звучить головне правило грибника. Своєю чергою медики застерігають батьків - дітям до 12 років краще гриби не вживати. Кому ще не рекомендовано включати цей продукт у раціон, які типові симптоми при отруєнні та яке лікування, розповіла лікар-педіатр Вікторія Любецька.

Яскраве повернення традиційної італійської опери на одеську сцену. «Сільська честь» знову прозвучить у залі Одеської опери. Режисерка Оксана Тараненко представить оновлену версію видатного твору П’єтро Масканьї. Про родзИнку вистави та сучасну інтерпретацію, нашим кореспондентам розповіли артисти Одеської опери.

Чарівна з перших тактів музика Масканьї – це справжнє відкриття для меломанів: яскраві  мелодії, чудові хорові номери та ансамблі.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі