Новини Одеси 28.06.2024

Головні новини Одеси за 28 червня 2024 року

Конституцію України за 28 років її існування неодноразово переписували. А за часи війни деякі її положення навіть поставили на паузу. І хоча це викликало обурення у деякій частині суспільства, фахівці з права говорять, що все залишається в рамках закону. А через обмеження прав під час війни проходило чимало країн. Ось що з цього приводу в інтерв’ю телекомпанії ГРАД розповів доктор юридичних наук Михайло Буроменський.

У п’тницю вдень російські військові атакували Одеську область балістичною ракетою, попередньо "Іскандер-М" із касетним зарядом. Внаслідок влучання - спалахнула масштабна пожежа на пшеничному полі. На щастя, обійшлося без постраждалих -повідомили у Силах оборони Півдня України.

В Одесі на Овідіопольській дорозі спалахнула ще одна масштабна пожежа. Підрозділи ДСНС працювали за підвищеним номером виклику. Служба порятунку інформує - загиблих і постраждалих немає.

Попався на продажі автомата. В Одесі затримали торговця зброєю. Чоловікові загрожує до 7ми років в'язниці.

Занурювалися з аквалангом, опановували азбуку Морзе, засвоювали морські сигнальні прапори та вчилися керувати рятувальним катером. Вихованці Військово-морського ліцею ім. віце-адмірала Володимира Безкоровайного наразі проходять практичні навчання у Латвії. Наші колеги, військові кореспонденти Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз бачили, як проходять вишколи.

Україна стала першою країною у світі, яка тестує одруження у форматі онлайн. Це лише одна з нових послуг, які поступово з’являються у застосунку «Дія». Також серед нових сервісів, які доступні для українців онлайн - це подання заяви до міжнародного реєстру збитків, щодо зруйнованого житла на тимчасово окупованих територіях або у зонах бойових дій. Як це працює, та які послуги з яких дат будуть доступні, дивіться далі.

Українцям виплачуватимуть гроші за повернення додому. У четвер, 27 червня, Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала за виплату грошової допомоги українським громадянам, які повернуться додому після закінчення війни. Наразі відомо в яких країнах вже ухвалено проект, а в яких ще знаходиться у стані розгляду.

США, Швейцарія, Туреччина, Болгарія, Молдова, і – Одеса. Професор, всесвітньо відомий кардіохірург, винахідник нових методів лікування кардіологічних та інших видів захворювань Ілля Ємець зустрівся з одеськими лікарями.

В Одеській області затримали поліцейського, який за 6 тисяч доларів переправляв військовозобов'язаних через кордон до Молдови. Правоохоронцю загрожує до 9-ти років позбавлення волі.

А у Ізмаїлі затримали наркодилера з метадоном. Неодноразово судимому фігуранту тепер загрожує новий термін - до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вірність та зрада, дружба і надійність. Справжня любов та брехливі обіцянки. Людські якості знайомі кожному. Проте все це в ігровій манері з великою часткою гумору, яскравими костюмами, співом та хореографією - в найкращих традиціях класичної оперети. «Ніч у Венеції» - прем’єра, яку вже у суботу побачить глядач Одеського академічного театру музичної комедії імені Михайла Водяного. Генеральну репетицію постанови відвідали кореспонденти ТРК Град.

Поринають у нові світи, вчяться аналізувати, мислити та збагачують мовлення. В чому важливість читання для дітлахів, та на яку літературу варто звертати увагу батькам малечі - розповідають одеські бібліотекари.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі