Новини Одеси 20.06.2024

Головні новини Одеси за 20 червня 2024 року

В Одесі підліток заліз на поїзд і зазнав сильного удару електрострумом. За життя 13-річного хлопчика наразі борються лікарі.

Співробітники поліції охорони на залізничному вокзалі врятували самогубця. Чоловік потрапив у важкі життєві обставини і хотів кинутися під поїзд.

В Одеській області знову затримали підлітків, які за гроші підпалювали машини військових. Юним фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Україна потребує посилення ППО для захисту Одеси від російських атак. Тема необхідності охорони південних портів стала головною у виступах міністрів з європейських справ Німеччини та Польщі під час їх візиту до Одеси.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко попередив, що відключення світла в Україні загрожують спалахами інфекційних хвороб, насамперед гепатиту і холери. Ці інфекції пов'язані з водопостачанням, яке часто переривається разом з електроенергією.

Великі комфортні автобуси, які можуть перевозити в тому числі і людей з обмеженими можливостями, вже 9 місяців простоюють на території комунального підприємства. І це в той час, коли через обмеження електропостачання на маршрути виходить всього 30 відсотків трамваїв і тролейбусів. А все тому, що законодавство не дозволяє використовувати для перевезення пасажирів транспорт, який надійшов як гуманітарна допомога. Звернення керівників міста до народних депутатів, кабміну та інших структур певних результатів поки що не дають.

Ті, хто буває у країнах Європи, часто звертають увагу на те, що там на вулицях та в транспорті багато людей в інвалідних візочках. Але це не тому, що там їх більше, ніж в Україні. Просто в країнах ЄС для людей з обмеженими фізичними можливостями створені певні умови. І в тому числі – доступний транспорт.

У Білгород-Дністровському районі п'яний водій спровокував смертельну ДТП. Легковик виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з мотоциклом.

Кольорова хустинка та сумка в клітинку. Одесит замаскувався під бабусю, аби потрапити до Словаччини. Попри хитрий план, проте подорож не відбулася - правопорушника затримали прикордонники.

За офіційними даними наразі закордоном перебувають більше 8-ми мільйонів українців. Переважна більшість з них - це жінки у віці від 35-ти до 44 років та діти. Всі вони поїхали із різних причин, але одна найпоширеніша – рятувалися від війни. З якими труднощами і проблемами кожного дня зіштовхуються переселенці в інших країнах, та як за потреби захистити себе, дізнавались кореспонденти ТРК ГРАД.

“Бубка”, “Мася”, “Шкет”. Або “Душа”, “Захисник” чи навіть “Танк”. З січня поточного року більше семисот автовласників Одещини отримали індивідуальні номерні знаки і кількість бажаючих мати незвичні авто-номери постійно зростає. В обласному центрі МВС розповіли про порядок надання даної послуги та у якому форматі її можна отримати.

При замовлені індивідуального номерного знаку на автівку, слід враховувати певні вимоги при обранні символів або написів. Найголовніше, щоб вони були коректні та не містили в собі заборонених слів або змісту.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі