Новини Одеси 14.06.2024

Головні новини Одеси за 14 червня 2024 року

На узбережжі Одеської області виявили морську міну - її знищили військові моряки.

Продовольча, екологічна, енергетична та логістична безпеки. Ці та інші теми обговорюють учасники найбільшого політичного форуму в Чорноморському регіоні - BLACK SEA SECURITY FORUM 2024 (Блек сі секьюріті форум) , який розпочав роботу в Одесі.

В Одесі затримали підлітків, які підпалювали автомобілі військових. У поліції повідомили, що вони - агенти РФ і можуть отримати довічний термін.

А на Одещині в причепі зерновозу виявили велику групу чоловіків призовного віку з 12 регіонів України. Тепер їх чекають штрафи, а організаторам "туру" загрожує кримінальна відповідальність.

На шляху до дорослого життя! Сльози радості і невеличкого суму за шкільними роками, які вже минули. Але попереду - не менш цікаві та захопливі події: продовження освіти, здобуття професії. В Одеському ліцеї урочисто вручили свідоцтва про повну загальну середню освіту. А ті, хто досяг особливих успіхів у навчанні отримали золоті та срібні медалі.

Бути кращим в усьому. Не лише в освіті, а й у творчій командній роботі. Під час урочистостей до Свята випусників в ліцеї Київського району лунали музичні привітання. Був й традиційний танець випускників.

Вступ без документу про здобуття середньої освіти можливий? Так, але за умови складання іспиту річного оцінювання абітурієнтом через спеціальні освітні центри. У Міністерстві освіти і науки України розробили алгоритм вступу, для випускників, які внаслідок бойових дій або окупації втратили необхідне свідоцтво.

Відновити втрачені документи стало простіше: «Дія» пропонує послугу замовлення дублікатів через єдиний портал державних послуг. Їх можна забрати самостійно або через доставку поштою.

14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. Це нагода підкреслити неймовірно важливу роль, яку відіграють люди, котрі здають кров, для усієї системи охорони здоров'я, а особливо у країні з воєнним станом. Щодня в одеських лікарнях медики стикаються з потребою у крові для порятунку життя пацієнтів. Про донорство з точки зору лікарів – наш наступний сюжет.

Із настанням літа наш звичний раціон дещо перелаштовується на більш вітамінні сезонні продукти. Улітку це зробити простіше, адже з’являється багато овочів та фруктів. Також у спекотні дні нашому організму важче переробляти важкі продукти. Про особливості літнього харчування детально розповіла лікар-дієтолог, ендокринолог Марія Жигаліна-Гриценюк.

Нині попит на купівлю і продаж нерухомості за державними програмами - зростає. Про тенденції серед покупців, орендарів, продавців осель, та яка ситуація на Одещині в сфері нерухомості, дізнавалися кореспонденти ТРК ГРАД.

У Чорноморську легковий автомобіль на великій швидкості збив 17річну дівчину на електросамокаті. У результаті постраждала отримала важкі травми.

3 тисячі доларів за вирішення проблем в особистому житті. В Одеській області затримали чоловіка, який хотів за допомогою контррозвідників видворити з країни свого суперника-іноземця.

Травень цього року став 12-м місяцем поспіль, у якому середня глобальна температура досягла рекорду. Зміни клімату мають незворотні наслідки, говорять екологи і б’ють на сполох. Які наслідки кліматичних змін вже спостерігаються та яким чином варто до них адаптуватися, в ефірі телеканалу Град розповів професор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі