Новини Одеси 13.06.2024

Головні новини Одеси за 13 червня 2024 року

В Одесі затримали співробітника ТЦК, який за 4 тис. доларів продавав фейкові повістки, що давали змогу відстрочити призов на військову службу. Фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі.

В Одесі маршрутка з пасажирами врізалася у вантажівку. Постраждали 6 осіб, водія перевіряють на стан алкогольного сп'яніння.

«Жовта стрічка» - саме таку офіційну назву дала «Укрзалізниця»  своєму потягу «Одеса-Краматорськ», на боках якого на жовтій смузі тепер написані назви мешканців окупованих міст і селищ, які очікують на повернення до України.

В музеї футбольного клубу "Чорноморець" пройшла урочиста церемонія гасіння поштової марки, присвяченої Євро-2024 і участі збірної України в турнірі.

З 1-го вересня 2024 року максимальна наповнюваність початкових класів державних і комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше ніж 24 учні у групі – повідомляють у міністерстві освіти та науки. Ця норма поширюється на всі перші класи, які навчатимуться в очному або змішаному форматах.

Як би стрімко не рухався прогрес, телебачення залишається найзатребуванішим засобом отримання інформації. Біля телевізора збираються рідні, щоб дізнатися новини або переглянути фільми, друзі – аби повболювати за спортивних кумирів. Сьогодні цифрове телебачення поєднує багато переваг для глядачів. У чому вони полягають і як на несучасному телевізорі дивитися сучасне цифрове ТВ – розповіли в телекомунікаційній компанії TENET.

В Одесі поліцейські затримали хуліганів, які напередодні влаштували конфлікт зі стріляниною на Французькому бульварі. Двоє з них виявилися громадянами рф. Як з'ясувалося, компанія чоловіків відпочивала в ресторані, де між ними виникла сварка і бійка. Правопорушники погрожували один одному ножами, а один з них, взяв зі своєї машини рушницю і став стріляти у повітря.

Кефаль, камбала та краби - на Одещині затримали браконьєра, який під час нерестової заборони наловив риби майже на 200 тисяч гривень.

В Одесі затримали "домушника" який серед білого дня забрався до чужої квартири. На щастя, непроханого гостя помітила господиня, яка у той час поверталася додому і викликала поліцію. Першими оперативно зреагували патрульні.

Вони тренуються кожного дня – якщо не знаходяться на передовій. Вони – витримані, пильні, і, звісно, влучні. Вони - це українськи снайпери, військова еліта. Кореспонденти телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз» побували на тренуванні снайперів морської піхоти Військово-морських сил ЗС України.

“Його читають і люблять мільони” - писав німецький письменник Генріх Бьолль. Голівудська зірка МарлЕн ДІтріх стояла перед ним на колінах. Його твори перекладені на десятки мов світу. А починалося все в Одесі, де він працював коректором в газеті «Моряк». «Час великих очікувань» - це своєрідна енциклопедія життя нашого міста. Цей твір Костянтина Паустовського читають у різних країнах багатьма  мовами. Якими саме – дивіться в репортажі наших кореспондентів.

Більш детально про виставку творів Костянтина Паустовського, які перекладені на мови світу, про місце в Одесі, де жив письменник – дивіться в наших наступних випусках.

На вид страшна, але на практиці рідко, коли отруйна чи дійсно небезпечна. Змія! З настанням теплої погоди все частіше відбуваються випадки, коли громадяни зустрічають плазунів навіть на вулицях міста. В Одеському зоопарку розповіли про те, як поводити себе під час зустрічі зі змією на вулиці і дали кілька порад, аби ця зустріч була безпечною як людини, так й для самої тварини.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі