НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Вручення нагороди кращому футболісту світу «Золотий м’яч»-2022: хто з українців свого часу ставав володарем почесного трофею?
Вручение награды лучшему футболисту мира «Золотой мяч»-2022: кто из украинцев в свое время становился обладателем почетного трофея?
Читати grad.ua у  

Карім Бензема став п’ятим французом, що здобув найпрестижнішу особисту нагороду у світовому футболі. Нападник «Реалу» після відходу з клубу Кріштіано Роналду нарешті вийшов з його тіні та за 4 роки став справжнім лідером «вершкових». Цікаво, що Рон на цей раз зайняв тільки 20 місце в опитуванні, а його одвічний конкурент Мессі взагалі не потрапив до ТОП-30 номінантів.

Перемога Бензема не стала несподіванкою — нападнику «Реалу» віддавали перевагу практично всі букмекерські контори. Тому зробити ставку з високим коефіцієнтом на французького голеадора, було просто нереально: як, наприклад, у БК Vbet, так і в інших конторах. Інша справа — скористатися надзвичайно вигідними промокодами, які пропонують оператори ринку беттінгу: http://www.gazeta.lviv.ua/bookmakers-promokody/parimatch. Новачки навіть можуть повністю повернути суму першої невдалої ставки. Наприклад, якщо би вони поставили на перемогу в «Золотому м’ячі» нашого універсала Зінченка, то не втратили би свої гроші. Щоправда, його у список номінантів чомусь не включили. Але так було далеко не завжди.

Український слід в історії «Золотого м’яча»

Наші гравці не завжди пасли задніх, коли визначався кращий футболіст Європи. Так, так: спочатку номінантів обирали тільки серед гравців, які представляють європейський континент. Через це такі великі гравці як бразилець Пеле чи аргентинець Марадона свого часу не отримали почесну нагороду.

1975 рік. Олег Блохін: молодий, стрімкий та вибуховий

Киянина Блохіна справедливо вважають найкращим українським футболістом всіх поколінь. Свого часу його «сватали» багато європейських грандів, а «Баварія» була готова заплатити просто шалені на той час гроші. Але це був період, коли Україна знаходилася у складі Радянського Союзу. Там вважали, що «будівник комунізму» не може продаватися та покупатися.

Блохін встановив безліч рекордів радянського футболу та пішов у статусі легенди. Але шкода, що він не спробував свої сили в Європі. Можливо тоді колекція його особистих нагород налічувала би не один «Золотий м’яч».

1986 рік. Ігор Бєланов: неймовірна швидкість та сила удару

Уродженець Одеси ігор Бєланов запам’ятався перш за все своєю яскравою грою на загалом невдалому для збірної СРСР чемпіонаті світу у Мексиці, а також за тріумфом київського «Динамо» у Кубку Кубків-86. В парі з Бєлановим тоді ще грав Блохін, так що в нас в одному клубі на поле виходило цілих два володаря найпрестижнішої футбольної нагороди.

Навіть зараз зустріти таке дуже важко, наприклад, після цьогорічного тріумфу у «Реалі» подібну пару складають Бензема та Модрич. Зірка Бєланова спалахнула надзвичайно яскраво і так само стрімко згасла. Перехід до колись славетної німецької «Борусії» з Менхенгладбаху не додав Ігорю слави. Але його дії на полі в кращі часи вболівальники досі згадують із захопленням.

2004. Андрій Шевченко: єдиний переможець часів незалежної України

Хто міг подумати, що хлопець з невеличкого села на Київщині наробить стільки галасу у європейському футболі та стане володарем «Золотого м’яча»? Шевченко уособлював собою кращі риси сучасного форварда та справжнього бомбардира. У нього було все, щоби стати кращим з кращих:

  1. Відмінна техніка.
  2. Висока швидкість.
  3. Вміння обирати позицію.
  4. Розвинуте гольове відчуття.
  5. Хороші антропологічні дані.

У свої кращі роки Шева був нестримний на полі, як у складі «Динамо», так і в «Мілані». А ось у лондонському «Челсі» щось пішло не так. Але вітчизняні вболівальники перш за все пам’ятають забитий Буффону вирішальний пенальті у фіналі Ліги Чемпіонів та численні голи за національну збірну України.


Схожі новини

Коментарі