НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » З Одещини до Придністров'я: затримано банда, яка вивозила ухилістів за кордон
Из Одесщины в Приднестровье: задержана банда, вывозившая уклонистов за границу
Читати grad.ua у  

Правоохоронці викрили на Одещині чергову схему, за допомогою якої чоловіки призовного віку виїжджали за кордон, щоб уникнути мобілізації. Організувало її міжнародне угруповання.

Про це інформує прес-центр Служби безпеки України.

Банду, яка організувала схему втечі ухилістів, викрила контррозвідка СБУ спільно з Нацполіцією України та Службою безпеки Молдови. Допомагали ухилистам два мешканці Придністров'я, які мають українські та молдавські паспорти, а також російські спецслужби, які перебувають у полі зору. Вони мали спільники з Молдови та України.

Маршрут нелегального "трафіку" пролягав з території Одещини до самопроголошеного Придністров'я, а потім на територію Молдови.

Вартість послуг ділків складала до 5 тисяч доларів. Сума "послуг" була різною – наскільки швидко ухилисти хотіли виїхати за кордон.

Зловмисники підвозили своїх "клієнтів" до кордону з Придністров'ям, а далі проводили їх поза пунктами пропуску через лісові стежки та прямували до Молдови.

Двох учасників банди затримали "на гарячому" у Молдові, коли ті супроводжували двох військовозобов'язаних чоловіків з України. Їх двох спільників упіймали в Одесі, коли ті допомагали з втечею чергової партії ухилістів.

Як розповіли у СБУ, щоб для пошуку "клієнтів" злочинці використовували телеграм-канали. Вони створили кілька "спеціалізованих" чатів, де за гроші пропонували свою допомогу в незаконному виїзді з України.

Зазначається, що для приховання незаконних доходів учасники банди вимагали від ухилістів перераховувати гроші "за послуги" на криптогаманці.

Всім викритим учасникам угруповання планують оголосити про підозру у незаконному переправленні через держкордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Також повідомляється, що заочну підозру готують двом організаторам "схеми", які ховаються у Придністров'ї.

Нагадаємо, раніше на спробі організації схеми заробітку на незаконному переправленні ухилістів попався правоохоронець з Одещини.

Він узяв у спільники двох знайомих. Вони мають на власному авто перевозити військовозобов'язаних через кордон до Молдови, минаючи пункти пропуску та прикордонний контроль.

Від одного клієнта правоохоронець планував отримувати 4 тисячі доларів – навіть встиг знайти двох охочих. Проте перевізників із ухилистами затримали прикордонники за 100 метрів від лінії кордону. Правоохоронця також затримали та повідомили йому про підозру.


Схожі новини

Коментарі