НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Знешкоджено угруповання, яке тероризувало мешканців Одеси
задержание подозреваемых
Читати grad.ua у  

Зловмисники чинили розбійні напади на приватні будинки громадян та обкладали «даниною» місцевих підприємців. До злочинного угруповання входили п'ятеро мешканців Одеської області та громадянин однієї з країн Закавказзя. Їх вік 20 – 27 років.

Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий карний злочинець, що перебуває у статусі так званого «бродяги». Він діяв із дозволу «кримінальних авторитетів», пов'язаних із так званим «сухумським кланом».

Як повідомляє прес-служба СБУ, учасники угруповання вимагали від місцевого мешканця – військовослужбовця ЗСУ 400 тисяч гривень неіснуючого боргу. У разі несплати вони загрожували йому знищенням майна та фізичною розправою.

У ході спецоперації правоохоронці затримали організатора та п'ятьох активних учасників банди під час «вибивання» грошей у потерпілого.
Під час обшуків за місцями проживання фігурантів виробництва, як речові докази вилучено кошти, отримані злочинним шляхом та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Наразі шістьом учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. За нашими клопотаннями суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою шістьох затриманих повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою).

Шістьом учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Слідчо-оперативні дії продовжуються. Перевіряються факти причетності угруповання до скоєння інших резонансних злочинів у регіоні.

Викриття протиправної діяльності організованого злочинного угруповання здійснювали співробітники СБУ на Одещині спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Оде


Схожі новини

Коментарі