НОВИНИ ГРАД » Новини » Люди з діабетом можуть отримувати тест-смужки безплатно або з доплатою
Люди з діабетом можуть отримувати тест-смужки безплатно або з доплатою
Читати grad.ua у  

Починаючи з 8 жовтня пацієнти з цукровим діабетом І типу почали отримувати тест-смужки для вимірювання рівня цукру в межах програми реімбурсації – безплатно або з невеликою доплатою. Про це повідомили Міністерстві охорони здоров'я.

Перелік включає 23 найменування тест-смужок, вартість яких може повністю або частково відшкодувати держава. Їх можна отримати за електронним рецептом. Перший е-рецепт на тест-смужки за програмою реімбурсації було виписано лікарем-ендокринологом з Одещини.

Електронний рецепт виписує лікар-ендокринолог, терапевт, педіатр чи сімейний лікар, що працює з електронною системою охорони здоровʼя.

Щоб отримати тест-смужку безплатно або з частковою доплатою, треба йти в аптеку, яка має договір НСЗУ за програмою «Медичні вироби для визначення рівня глюкози в крові». На тимчасово окупованих територіях і в зоні бойових дій тест-смужки відпускають і за паперовими рецептами.

Цукровий діабет – це група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, появи інсулінорезистентності, внаслідок чого виникає гіперглікемія — стійке підвищення рівня глюкози у крові.

Поширеність цукрового діабету у світі зростає, в Україні на нього хворіє кожен 30-ий громадянин.



Схожі новини

Коментарі