НОВИНИ ГРАД » Новини » Ринок праці в Одеській області: на одне робоче місце претендують троє людей
Ринок праці в Одеській області: на одне робоче місце претендують троє людей
Читати grad.ua у  

Про актуальні вакансії, заробітну плату, умови праці докладніше розповіла начальниця відділу працевлаштування Одеського обласного центру зайнятості Світлана Помукчинська.

Важливий показник навантаження на одне робоче місце сьогодні – 3 особи. У період карантину було 12 осіб навантаження на одне робоче місце. Актуальних вакацій на сьогодні 1365. 

Для тих, хто звертається, центр зайнятості здійснює підбір роботи, організовує проходження професійного навчання та надає профорієнтаційні послуги.

Ми організовуємо проходження профнавчання та видаємо ваучери, ваучери на навчання. Стосовно профнавчання, професійне навчання здійснюється на базі Одеського центру професійно-технічної освіти, в якому ліцензовано 33 професії.

Проводяться відповідні семінари, тренінги, курси навчання. Також центр зайнятості надає можливість громадянам підтвердити кваліфікацію лише за три дні.

На базі Одеського центру професійно-технічного навчального закладу Державної служби зайнятості організовано як кваліфцентр, кваліфікаційний центр такий, де можна протягом короткого терміну трьох днів підтвердити кваліфікацію. Для прикладу, я маю навики, навики кухаря, так, і мені потрібен відповідний сертифікат ліцензований, я звертаюсь до професійного центру і здаю відповідні іспити, і тоді отримую вже сертифікат Державного зразка за яким може працевлаштовуватись як фахівець. 

Щоб заохотити бізнесменів активніше розвиватися та надавати роботу, в квітні 2023 року Кабмін ухвалив рішення про виплати компенсації роботодавцям за створення нових робочих місць та прийом на роботу офіційно зареєстрованих безробітних.

В період повномасштабного вторгнення держава приділяє велику увагу і підтримці роботодавців. Ми розуміємо, що цей клієнт дуже важливий і є каталізатором у економіці. Є 9 видів компенсації роботодавцям: компенсація заробітної плати за працевлаштування ВПО; компенсація єдиного соціального внеску за працевлаштування соціально-незахищених верств населення і решту видів компенсацій.

Згідно з даними сайту пошуку роботи, наразі кількість вакансій збільшилась в п'ять разів порівняно з минулим роком. Ринок праці швидко відновлюється, що створює перед роботодавцями нові виклики. Попри покращення ситуації на ринку праці в Україні залишається достатньо високий рівень безробіття через брак кадрів й так зване структурне безробіття, коли навички не відповідають вимогам ринку праці.


Схожі новини

Коментарі