НОВИНИ ГРАД » Новини » Безпека одеситів: у місті встановлять мобільні бомбосховища
Безпека одеситів: у місті встановлять мобільні бомбосховища
Читати grad.ua у  

Такі мобільні укриття планують встановити по всьому місту. У пріоритеті спочатку забезпечити навчальні заклади, розповів директор та засновник ТОВ «Мірадіма» Олександр Войтенко.

Ми плануємо перше укриття встановлювати вже 31 липня. Одне таке укриття буде на 13-й станції волі школі, друге укриття буде вулиця Махачкалінська, теж школа та третє мобільні бомбосховища буде біля садка.

Конструкція складається з окремих модулів, що перевозяться до місця встановлення звичайними відкритими фурами. Такі споруди передбачені для захисту від ударної хвилі та уламків боєприпасів, уточнив Олександр Войтенко.

Мобільні укриття розробляються відповідно до конструкцій Ізраїльської моделі. Споруди розроблені з високої марки бетону та армування, верхня плита шириною 30-35см, а стіни 25см.

За словами Іллі Блохіна, керівника проекту SafePlace4UA та благодійної організації «Юність 2.0», ці конструкції можна не вкопувати, оскільки вони розраховані на 10 тонн навантаження на кв.м, що є 4-м класом укриття, які можуть ставитись на поверхні.

У рамках проекту вже встановлено 11 укриттів у Херсоні та Миколаєві. Надалі організація планує збільшити виготовлення будівель до 30 на місяць.

мобильное бомбоубежище 


Схожі новини

Коментарі