НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині перекрили незаконний канал вивозу ухилянтів за кордон

На Одещині перекрили незаконний канал вивозу ухилянтів за кордон

На Одещині перекрили незаконний канал вивозу ухилянтів за кордон
Читати grad.ua у  

Днями ізмаїльські прикордонники у взаємодії з контррозвідкою СБУ, припинили діяльність транскордонного організованого злочинного угруповання. Повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Групу осіб затримали в селі Броска, що поблизу міста Ізмаїл. Іноземці перевозили у кузові вантажівки 5 ухилянтів, яких за грошову винагороду у розмірі 20 тисяч доларів мали б незаконно переправити через державний кордон України.

СБУ припинили діяльність транскордонного організованого злочинного угрупованняСхему вивозу чоловіків призовного віку за кордон організував громадянин України, залучивши до цього двох громадян Республіки Молдови. Завданням іноземців було перевезення ухилянтів своєю вантажівкою через транзитну дорогу «Маяки–Удобне» до Болградського району, де їх мали б переправити незаконно до Республіки Молдова.

Підбір охочих здійснювався через телеграм-канали та соцмережі. Вартість такої послуги для однієї особи складала 4 тисячі доларів.

Наразі учасникам злочинної групи оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вантажний автомобіль молдовської реєстрації та два легковики, за допомогою яких, скоріш за все, здійснювалась протиправна діяльність, вилучено до рішення суду.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: